* Konjenital adrenal hiperplazi (KAH): Bu, üreme organlarının gelişimini kontrol eden hormonları üreten adrenal bezleri etkileyen genetik bir durumdur. KAH'ta adrenal bezler androjen adı verilen hormonu çok fazla üretir ve bu da kız bebeğin dış cinsel organlarının daha erkeksi görünmesine neden olabilir.
* Androjen duyarsızlığı sendromu (AIS): Bu, vücudun androjene tepki verme şeklini etkileyen genetik bir durumdur. AIS'de vücut androjene tepki vermez, bu da erkek bebeğin dış cinsel organlarının daha kadınsı görünmesine neden olabilir.
* Diğer genetik koşullar: Klinefelter sendromu, Turner sendromu ve XX erkek sendromu dahil olmak üzere belirsiz cinsel organlara neden olabilecek bir dizi başka genetik durum da vardır.
* Çevresel faktörler: Hamilelik sırasında belirli kimyasallara veya ilaçlara maruz kalmak gibi belirli çevresel faktörler de belirsiz cinsel organlara neden olabilir.
Belirsiz cinsel organ ebeveynler ve aileler için kafa karıştırıcı ve üzücü bir durum olabilir. Ancak hayati tehlike arz eden bir durum olmadığını ve çok sayıda tedavi seçeneğinin mevcut olduğunu unutmamak önemlidir. Belirsiz cinsel organların tedavisi, durumun altında yatan nedene bağlı olacaktır.
Bazı durumlarda dış cinsel organların görünümünü düzeltmek için ameliyat gerekli olabilir. Diğer durumlarda vücudun istenen cinsiyet çizgisinde gelişmesine yardımcı olmak için hormon terapisi kullanılabilir.
Çocuğunuz için doğru bir tedavi planı geliştirmek amacıyla belirsiz cinsel organların tedavisinde deneyime sahip sağlık uzmanlarından oluşan bir ekiple çalışmak önemlidir.