* Depresyon: Kraniofasiyal rekonstrüksiyon, fiziksel olarak zorlayıcı ve duygusal açıdan zorlayıcı bir süreç olabilir ve bu da depresyon duygularına yol açabilir. Kraniyofasiyal rekonstrüksiyon ameliyatı geçiren kişiler üzüntü, umutsuzluk ve değersizlik duyguları yaşayabilir. Ayrıca uyumak, yemek yemek ve konsantre olmakta da zorluk yaşayabilirler.
* Kaygı: Kraniofasiyal rekonstrüksiyon da kaygıya neden olabilir. Kraniyofasiyal rekonstrüksiyon geçiren kişiler görünümleri, sosyal işlevsellik yetenekleri ve gelecekleri konusunda endişe duyabilirler. Ayrıca panik atak veya nefes darlığı da yaşayabilirler.
* Travma sonrası stres bozukluğu (PTSD): Kraniofasiyal rekonstrüksiyon travmatik bir deneyim olabilir ve bu da TSSB'ye yol açabilir. Kraniofasiyal rekonstrüksiyon geçiren kişiler geçmişe dönüşler, kabuslar ve uyku güçlüğü yaşayabilir. Ayrıca kendilerine travmalarını hatırlatan durumlardan da kaçınabilirler.
* Vücut dismorfik bozukluğu (BDD): BDD, insanların görünüşlerinde algılanan bir veya daha fazla kusurla meşgul olduğu bir zihinsel bozukluktur. Kraniyofasiyal rekonstrüksiyon geçiren kişiler, görünüşlerine odaklanma ve kendilerini başkalarıyla karşılaştırma olasılıkları daha yüksek olabileceğinden BDD açısından özellikle risk altında olabilirler.
* Yeme bozuklukları: Yeme bozuklukları, yeme davranışındaki bozuklukları içeren zihinsel bozukluklardır. Kraniyofasiyal rekonstrüksiyon geçiren kişiler, görünümleriyle ilgili endişeler nedeniyle yiyecek alımlarını kısıtlayabileceklerinden yeme bozuklukları açısından daha fazla risk altında olabilirler.
Kraniofasiyal rekonstrüksiyon geçiren herkesin psikolojik bozukluklar yaşamayacağını unutmamak önemlidir. Ancak potansiyel risklerin farkında olmak, ortaya çıkmaları durumunda derhal müdahale edilebilmesi açısından önemlidir.