bazı erkeklerin testosteron düzeyleri yaşla birlikte önemli ölçüde düşüyor başlar . Hypoganadism denilen bu durumun bir sonucu olarak, erkekler libido bir dalış karşılaşabilirsiniz , yorgunluk , kemik yoğunluğunda azalma , frekans ve ereksiyon sürdürülebilirliği kayda değer azalma , sperm üretiminde ciddi bir düşüş , erektil disfonksiyon , kolesterol artışı ve düşürücü glukoz , hafıza kaybı , depresyon; penis boyutunda azalma ve benzeri yer alır. Bu kadınların menopoz geçmesi ne benzer olduğu düşünülmektedir . Aslında, bazı sexologists bu fonksiyonel kayıpları ifade etmek içinkelime " erkek menopoz " kullanmak ister . Ancak, bu dönemmünasiplik hakkında tıbbi toplumda önemli görüş ayrılıkları vardır. Tüm erkeklerde meydana gelmez başlıca çünkü Ayrıca , hipogonadizmbütün fikir , çok spekülatif olduğunu , . Birkaç yıl içinde olur ve sık sık genel yaşlanma için yanlış olabilir Testosteron Tedavisinin
Çeşitleri br>
testosteron tedavisi testosteron üretiminin düşüş telafi etmek için olası bir çözüm olarak sunulmaktadır . Tedavinin amacı, hipogonadizmişlemi sırasında kaybolan hormon seviyelerini sağlamaktır. Testosteron çeşitli şekillerde tatbik edilebilir. Bu yöntemler, oral katkı, enjeksiyon , jel sakız ve yama bulunmaktadır.
Dozaj Yöntem
testosteron tabletler halinde tatbik edildiğinde, önerilen doz olan 120 160 mg günde iki kez . Bu kas içi enjeksiyon yoluyla temin edildiğinde , doz haftada iki kez 25-50 mg'dır. Jel , göğüs , karın ve bacaklarda açık deri üzerinde herhangi bir yerde uygulanabilir. 5 g günlük olarak uygulanması gerekir. Yama sırtında her gece uygulanır . Son olarak , 30 mg gücü sakız 12 saat aralıklarla günde iki kez çiğnenmiş olabilir .