Belirli enfeksiyonlara yakalanma riski daha yüksek olduğundan, HIV ile yaşayan kişilerin tüm rutin aşıları yaptırmaları önerilir. Bu rutin aşılar arasında hepatit B, hepatit A, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, çocuk felci, tetanos-difteri-boğmaca (Tdap), su çiçeği (suçiçeği) ve yerel önerilere ve bireyin sağlık geçmişine dayalı diğer aşılar yer alır.
Rutin aşılara ek olarak, HIV'li kişiler aşağıdakiler gibi önerilen ek aşılardan da yararlanabilirler:
- Pnömokok pnömonisine ve Streptococcus pneumoniae'nin neden olduğu diğer enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan pnömokok aşısı.
- Mevsimsel gribe karşı korunmak için yıllık grip aşısı.
- Belirli kanser türlerine yol açabilen insan papilloma virüsü enfeksiyonunu önlemek için insan papilloma virüsü (HPV) aşısı.
- Varisella-zoster virüsünün yeniden aktivasyonundan kaynaklanan ağrılı bir döküntü olan zona hastalığının oluşma riskini azaltmak için herpes zoster aşısı.
Tercihen bir bulaşıcı hastalık uzmanı veya HIV bakımı konusunda deneyimli bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olan bir sağlık uzmanıyla yapılan istişareler, HIV pozitif bireylerin kendileri için hangi aşıların uygun olduğu ve bunları almak için en iyi zamanın ne zaman olduğu konusunda bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olabilir. Genel sağlık ve refahlarını sağlamak için düzenli takip ve izleme gerekli olabilir.