1. Kalp Tamponadı :Kalp bıçaklandığında, perikardiyal kese içinde kalbin çevresinde kan birikebilir. Bu, kalbe baskı uygulayarak kanı etkili bir şekilde doldurma ve pompalama yeteneğini engeller. Kardiyak tamponad olarak bilinen bu durum ciddi hipotansiyona (düşük kan basıncı) ve kalp debisinin azalmasına neden olabilir.
2. Aritmiler :Kalbin elektrik iletim sistemi hassastır ve bir bıçak darbesiyle bozulabilir. Anormal kalp ritimleri olan aritmiler ortaya çıkabilir. Şiddetli aritmiler kalbin etkili bir şekilde atmayı durdurmasına veya ani kalp ölümüne neden olabilir.
3. Kanama :Bir bıçak yarası ciddi kanamaya neden olabilir. Kalp yaralanmasından kaynaklanan iç kanama, özellikle büyük arterler etkilenmişse, hızla büyük kan kaybına neden olabilir.
4. Miyokardiyal Hasar :Kalp kası (miyokard) bir bıçak darbesiyle doğrudan zarar görebilir. Bu hasar kalbin kasılma yeteneğini etkileyerek kalp fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir.
5. Organ Hasarı :Kalp bıçaklanması sırasında akciğerler, karaciğer ve büyük kan damarları da dahil olmak üzere çevredeki organlar da yaralanabilir. Bu, kanama, enfeksiyon ve organ fonksiyon bozukluğu gibi başka komplikasyonlara neden olabilir.
6. Ölüm :Acil tıbbi müdahale yapılmadığı takdirde, kalpteki bıçaklanma şiddetli kanama, kalp tamponadı veya ciddi aritmiler nedeniyle hızlı ölüme neden olabilir.
Siz veya tanıdığınız biri kalp krizi geçirdiyse, acil servisleri arayarak veya en yakın acil servise başvurarak derhal tıbbi yardım isteyin.