- Esansiyel yağ asidi eksikliği :Bu, vücudun belirli esansiyel yağ asitlerini (EFA'lar) yeterince alamadığında ortaya çıkan bir durumdur. EFA'lar vücudun kendi başına üretemediği ve diyetle alınması gereken yağ asitleridir.
- A, D, E ve K vitamini eksikliği :Yağlar, A, D, E ve K vitaminleri gibi yağda çözünen vitaminlerin vücudun emmesine yardımcı olur. Yeterli miktarda yağ tüketmemek bu vitaminlerin eksikliğine yol açabilir.
- Cilt ve saç sorunları :Yağ oranı çok düşük olan bir beslenme, cildin kurumasına, pul pul olmasına ve saçların kırılganlaşmasına neden olabilir.
- Kilo alımı :Yağ oranı çok düşük bir diyet, vücut daha fazla karbonhidrat ve proteini yağ olarak depolamaya başlayabileceğinden kilo alımına neden olabilir.
- Diğer sağlık sorunları :Yağ oranı çok düşük bir beslenme aynı zamanda kalp hastalığı, felç ve kanser gibi diğer sağlık sorunlarının ortaya çıkma riskini de artırabilir.
Zeytinyağı, avokado, fındık ve tohumlar gibi sağlıklı kaynaklardan orta miktarda yağ içeren sağlıklı bir diyet tüketmek önemlidir.