İntravenöz Sıvılar: Ateş, kusma ve ishalin neden olduğu dehidrasyon hayatı tehdit edici olabilir. Kaybolan sıvı ve elektrolitlerin intravenöz (IV) sıvılarla değiştirilmesi çok önemlidir.
Ağrı ve Ateşin Giderilmesi: Asetaminofen (Tylenol), ibuprofen (Advil) veya naproksen (Aleve) gibi ilaçlar ateş ve ağrının azaltılmasına yardımcı olabilir. Kanama riskini artırabileceğinden aspirinden kaçınılmalıdır.
Anti-Emetikler: Gastrointestinal semptomları azaltmak için ondansetron (Zofran) veya proklorperazin (Compazine) gibi bulantı ve kusmayı kontrol altına alan ilaçlar verilebilir.
Kan Nakli: Ağır vakalarda, iç kanama nedeniyle kaybedilen kanın yerine kan nakli yapılması gerekebilir.
Destekleyici Bakım: Hastalığın yayılmasını önlemek için dinlenme ve izolasyon önerilebilir. Karaciğer yetmezliği gelişirse yoğun bakım ünitesinde (YBÜ) yoğun tıbbi destek gerekebilir.
Aşılama: Sarı hummayı önlemenin en etkili yolu aşılamadır. Sarıhumma aşısı oldukça etkilidir ve uzun süreli bağışıklık sağlar. Hastalığın mevcut olduğu bölgeleri ziyaret eden gezginler için tavsiye edilir.
Sarıhumma tedavisi için erken tanı ve hızlı tıbbi müdahale çok önemlidir. Sarı hummanın meydana geldiği bilinen bir bölgeye seyahatten sonraki bir veya iki hafta içinde semptomlar gelişirse derhal tıbbi yardıma başvurulmalıdır.