* Böcek ısırıkları veya sokmaları: Böcek ısırıkları ve sokmaları ciltte kırmızı, kaşıntılı şişliklerin oluşmasına neden olabilir. Bu şişlikler genellikle küçük ve yuvarlaktır ve merkezleri beyaz olabilir.
* Kurdeşen: Kurdeşen, vücutta kırmızı, kaşıntılı lekelerin oluşmasına neden olabilecek bir tür cilt reaksiyonudur. Kurdeşenlere alerjiler, enfeksiyonlar ve bazı ilaçlar dahil olmak üzere çeşitli şeyler neden olabilir.
* Egzama: Egzama, kırmızı, kuru, kaşıntılı cilt lekelerinin ortaya çıkmasına neden olabilen kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Egzama çevresel alerjenler, stres ve bazı gıdalar gibi çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilir.
* Sedef hastalığı: Sedef hastalığı, kırmızı, pullu cilt lekelerinin ortaya çıkmasına neden olan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Sedef hastalığı stres, enfeksiyon ve bazı ilaçlar gibi çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilir.
* Saçkıran: Saçkıran, ciltte kırmızı, kaşıntılı, dairesel lekelerin ortaya çıkmasına neden olabilen bir mantar enfeksiyonudur. Saçkıran, enfekte bir kişi veya hayvanla temas yoluyla veya kontamine nesnelerle temas yoluyla yayılabilir.
* Kızıl hastalığı: Kızıl hastalığı, vücutta kırmızı, zımpara kağıdına benzer şişliklerin oluşmasına neden olabilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Kızıl ateşe ayrıca ateş, boğaz ağrısı ve şişmiş lenf düğümleri de eşlik eder.
Kırmızı, ağrısız noktalardan oluşan bir döküntü yaşıyorsanız nedenini belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir. Doktor, durumu teşhis etmeye yardımcı olmak için fizik muayene yapabilir ve kan testleri veya cilt testleri isteyebilir. Kızarıklığın nedeni belirlendikten sonra doktor en iyi tedavi yöntemini önerecektir.