2. Viral enfeksiyon: Kızamık, kızamıkçık, su çiçeği ve kızıl gibi bazı viral enfeksiyonlar, semptomlarının bir parçası olarak kırmızı lekelere veya döküntülere neden olabilir.
3. Bakteriyel enfeksiyon: Kızıl veya selülit gibi bakteriyel enfeksiyonlar da ateş ve genel rahatsızlığın eşlik ettiği kırmızı lekelere yol açabilir.
4. İlaç patlaması: Bazı ilaçlar yan etki olarak ilaç patlamasına veya döküntüye neden olabilir.
5. Güneş yanığı: Güneş ışığına aşırı maruz kalmak, kırmızı, ağrılı cilt olarak kendini gösteren güneş yanığına neden olabilir.
6. Kurdeşen (ürtiker): Kurdeşen, hızla ortaya çıkan ve kaybolan kırmızı, kabarık, kaşıntılı şişliklerdir ve genellikle alerji, stres, ilaçlar veya enfeksiyonlardan kaynaklanır.
7. Isı döküntüsü: Dikenli ısı olarak da bilinen ısı döküntüsü, sıcak ve nemli havalarda ter bezleri tıkandığında ciltte kırmızı, kaşıntılı şişliklere neden olur.
8. Folikülit: Bu, tipik olarak bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğu ve saç köklerinin çevresinde kırmızı şişlikler veya püstüller şeklinde görünen, saç köklerinin iltihaplanmasıdır.
9. Böcek ısırıkları veya sokmaları: Sivrisinek, eşekarısı veya örümcek gibi böceklerin ısırıkları da ciltte kırmızı lekeler bırakabilir.
10. Cilt koşulları: Egzama, sedef hastalığı veya atopik dermatit gibi bazı cilt rahatsızlıkları da ciltte kırmızı lekelerle ortaya çıkabilir.
Kaşıntı yapmayan ani kırmızı lekeler yaşıyorsanız, doğru tanı ve uygun tedavi için bir doktora danışmanız önemlidir. Bazı cilt rahatsızlıkları özel tıbbi müdahaleler gerektirebileceğinden kendi kendinize teşhis koymaya veya kendi kendinize ilaç tedavisine kalkışmayın.