Güneşe maruz kalmaktan kaçınmak :Kızarıklığın kötüleşmesini ve olası yara izini önlemek için etkilenen bölge güneş ışığından uzak tutulmalıdır.
Soğuk kompresler :Etkilenen bölgeye soğuk kompres veya soğuk su uygulamak kaşıntı ve rahatsızlığı gidermeye yardımcı olabilir.
Antihistaminikler :Difenhidramin (Benadryl) veya setirizin (Zyrtec) gibi oral antihistaminikler kaşıntı ve alerji semptomlarının azaltılmasına yardımcı olabilir.
Nemlendiriciler :Kokusuz ve hipoalerjenik nemlendiriciler kuru, tahriş olmuş cildi rahatlatmaya ve rahatlatmaya yardımcı olabilir.
Ağrı kesiciler :İbuprofen (Advil) veya asetaminofen (Tylenol) gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler ağrı ve rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olabilir.
Hidrokortizon kremi :Topikal hidrokortizon kremi veya merhem iltihabı ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
Antibiyotikler :Kaşıma veya açık yara sonucu bakteriyel enfeksiyon gelişirse antibiyotik gerekebilir.
Şiddetli domuz otu döküntüsü vakalarında, yoğun tedavi ve semptomların yönetimi için hastaneye kaldırılma gerekebilir. Döküntü çok yaygınsa ve buna şiddetli ağrı, kabarcıklanma veya enfeksiyon eşlik ediyorsa tıbbi yardım almanız önerilir. Yaban otu döküntüsünün uygun teşhisi ve tedavisi için, özellikle semptomların kötüleşmesi veya devam etmesi durumunda daima bir sağlık uzmanına danışın.