|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Brain Sinir Sistemi
Sağlığı ve Hastalıkları

Beynin kaç bölgesi okumayla ilgileniyor?

Beynin okumayla ilgili birden fazla bölgesi vardır. Önemli bölgelerden bazıları şunlardır:

1. Görsel korteks (oksipital lob):Bu alan, harfler ve kelimeler de dahil olmak üzere görsel bilgilerin işlenmesinden sorumludur.

2. Açısal girus (parietal lob):Açısal girus, yazılı kelimeleri karşılık gelen ses ve anlamlarla ilişkilendirmeyle ilgilidir.

3. Wernicke alanı (temporal lob):Wernicke alanı, kelimelerin ve cümlelerin anlamlarının anlaşılması da dahil olmak üzere dilin anlaşılmasından sorumludur.

4. Broca bölgesi (ön lob):Broca bölgesi, konuşma ve yazma üretimi de dahil olmak üzere dil üretiminde rol oynar.

5. Tamamlayıcı motor alanı (SMA):SMA, yazma sırasında göz hareketleri ve el hareketleri gibi okuma için gerekli hareketlerin koordinasyonunda rol oynar.

6. İnferior frontal girus (IFG):IFG, okuduğunu anlama ve kelimelerin uzun süreli hafızadan alınması dahil olmak üzere dil işlemenin çeşitli yönlerinde yer alır.

7. Hipokampus (temporal lob):Hipokampus, kelimelerin ve metinlerin uzun süreli hafızasının depolanması da dahil olmak üzere hafıza oluşumu ve sağlamlaştırılmasında rol oynar.

8. Korpus kallozum:Korpus kallozum, beynin sol ve sağ yarıkürelerini birbirine bağlayan kalın bir sinir lifi bandıdır. Okumayla ilgili farklı beyin bölgeleri arasındaki iletişimde rol oynar.

Okumanın birlikte çalışan beyin bölgelerinin karmaşık bir ağını içerdiğini ve okumanın farklı yönlerinin bu bölgelerin farklı kombinasyonlarına bağlı olabileceğini unutmamak önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır