BRAIN girişimi aracılığıyla devlet kurumları ve ekonomik kalkınma kuruluşları iş ortamı hakkında aşağıdakiler gibi değerli bilgiler toplar:
1. İş İhtiyaçları:Sermayeye erişim, iş gücü kullanılabilirliği, altyapı sorunları veya düzenleyici engeller gibi işletmelerin karşılaştığı belirli gereksinimleri ve zorlukları anlamak.
2. Büyüme Planları:İşletmelerin genişleme veya yatırım niyetleri, gelecekteki işe alma planları ve potansiyel yer değiştirme hususları hakkında bilgi toplamak.
3. Ekonomik Eğilimler:Yerel ekonomideki daha geniş ekonomik eğilimleri ve değişimleri belirlemek, politika yapıcıların bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak.
4. İşbirliği Olanakları:İşletmeler, devlet kurumları, eğitim kurumları ve toplumsal kuruluşlar arasındaki potansiyel ortaklıkların veya işbirliklerinin belirlenmesi.
5. Savunuculuk:İşletmenin büyümesini ve gelişmesini destekleyen politikaları ve girişimleri savunmak için kullanılabilecek geri bildirim ve içgörülerin elde edilmesi.
BRAIN girişimi aracılığıyla toplanan bilgiler, yerel işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan ve ekonomik büyümeyi teşvik eden hedefli stratejiler, politikalar ve programlar geliştirmek için bir temel görevi görür. Kamu sektörünün iş dünyasını desteklemede ve olumlu bir yatırım ortamını teşvik etmede daha duyarlı ve etkili olmasını sağlar.