Ancak nadir durumlarda şiddetli veya tedavi edilmeyen sinüs enfeksiyonları beyni etkileyebilecek komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonlar şunları içerir:
1. Orbital Selülit:Sinüs enfeksiyonu göz yuvasına yayılırsa, gözü çevreleyen dokuların enfeksiyonu olan orbital selülite neden olabilir. Bu şişlik, ağrı ve hatta görme bozukluğuna yol açabilir. Şiddetli vakalarda, yörüngesel selülit beyne yayılabilir ve menenjit (beyni ve omuriliği çevreleyen zarların enfeksiyonu) veya beyin apsesi (beyinde irin toplanması) gibi komplikasyonlara neden olabilir.
2. Kavernöz Sinüs Trombozu:Sinüs enfeksiyonunun bir diğer nadir komplikasyonu, beyinden kanı boşaltan büyük bir damar olan kavernöz sinüste kan pıhtılaşması olan kavernöz sinüs trombozudur. Bu durum şiddetli baş ağrılarına, göz şişmesine ve kafa karışıklığı, görme bozuklukları ve nöbetler gibi nörolojik semptomlara neden olabilir.
Bu komplikasyonlar nadir olmakla birlikte, şiddetli veya kalıcı sinüs enfeksiyonu olan kişiler, bu tür komplikasyonların gelişmesini önlemek için derhal tıbbi yardım almalıdır. Bakteriyel enfeksiyonlara yönelik antibiyotikler, nazal dekonjestanlar ve ağrı kesiciler de dahil olmak üzere sinüs enfeksiyonlarının uygun şekilde tedavisi, ciddi komplikasyon riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir.