1. Yumurtlama :Adet döngüsü sırasında, genellikle 14. gün civarında (gerçi bu kişiden kişiye değişebilir), yumurtalıkların birinden olgun bir yumurta salınır. Bu süreç, hipofiz bezinden luteinize edici hormonun (LH) artmasıyla tetiklenir.
2. Graaf Folikülü Rüptüresi :Olgun yumurta, Graaf folikülü adı verilen bir yapı içinde bulunur. LH artışı Graaf folikülünün yırtılmasına ve yumurtanın periton boşluğuna salınmasına neden olur.
3. Kirpikler ve Peristalsis :Fallop tüpleri kirpikler, küçük saç benzeri çıkıntılar ve kas duvarlarıyla kaplıdır. Kirpikler, yumurtanın fallop tüpüne doğru hareket etmesine yardımcı olan dalga benzeri bir hareket yaratır. Ek olarak, fallop tüplerinin peristaltizm olarak bilinen kas kasılmaları da yumurtanın taşınmasına yardımcı olur.
4. Fimbrialar :Fallop tüplerinin distal uçlarına fimbria adı verilir. Bu parmak benzeri çıkıntılar, yumurtalığın yumurtalıktan salınırken yakalanmasına yardımcı olur. Fimbrialar kirpiklerle kaplıdır ve ayrıca yumurtanın fallop tüpüne hareketine de katkıda bulunur.
5. Tüple Taşınma :Yumurta fallop tüpünün içine girdikten sonra kirpikler ve peristalsis tarafından uterusa doğru itilmeye devam eder. Bu tüple taşıma işlemi birkaç gün sürebilir.
Bu yolculuk sırasında eğer döllenme olmuşsa yumurta spermle karşılaşabilir. Döllenme meydana gelirse, artık zigot olarak adlandırılan döllenmiş yumurta, fallop tüpü boyunca yolculuğuna devam eder ve sonunda rahim duvarına yerleşerek hamileliğe yol açar.