|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Böbrek Hastalığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Böbrek taşı ameliyatında stent nedir?

Böbrek taşı ameliyatında stent, idrarı böbrekten mesaneye taşıyan tüp olan üretere yerleştirilen küçük, esnek bir tüptür. Stent, taş tedavi edilirken veya çıkarılırken üreteri açık tutmak ve idrarın düzgün şekilde akmasını sağlamak için kullanılır.

Böbrek taşı ameliyatında kullanılabilecek farklı tipte stentler vardır. En yaygın tipe "çift J" stent denir çünkü her iki ucunda J şeklinde bir eğri vardır. Stentin uçları böbreğe ve mesaneye yerleştirilir ve stent üreter boyunca U şeklinde bir şekil oluşturur. Bu üreteri açık tutar ve idrarın taşın üzerinden akmasını sağlar.

Diğer stent türleri arasında şişirildiğinde genişleyen balon stentler ve çok ince olan ve küçük taşları atlamak için kullanılan filiform stentler bulunur. Kullanılan stent tipi böbrek taşının boyutuna, konumuna ve şekline bağlı olacaktır.

Stentler genellikle üretra ve mesaneye küçük bir kameranın yerleştirildiği bir prosedür olan sistoskopi sırasında yerleştirilir. Stent daha sonra sistoskoptan üretere geçirilir. İşlem genellikle yalnızca birkaç dakika sürer ve genellikle ayakta tedavi bazında yapılır.

Stentler, yan veya karın bölgesinde ağrı gibi bazı rahatsızlıkların yanı sıra sık idrara çıkma ve idrara çıkma sırasında yanma hissine neden olabilir. Stent genellikle böbrek taşı tamamen tedavi edilene veya alınana kadar birkaç hafta veya ay boyunca yerinde bırakılır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır