* Benzen:Benzin ve diğer endüstriyel ürünlerde bulunan bir kimyasal olan benzene maruz kalmak, lösemi riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Formaldehit:İnşaat malzemeleri, mobilya ve bazı kozmetikler de dahil olmak üzere pek çok ev ürününde kullanılan bu kimyasal, artan nazofaringeal ve lösemi riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Asbest:Bir zamanlar izolasyon ve inşaat malzemelerinde yaygın olarak kullanılan bir mineral elyaf olan asbeste maruz kalma, akciğer kanseri, mezotelyoma ve diğer kanser türlerinin artan riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Poliklorlu bifeniller (PCB'ler):Bir zamanlar elektrikli ekipmanlarda ve diğer endüstriyel ürünlerde yaygın olarak kullanılan bu kimyasallar, meme kanseri, akciğer kanseri ve Hodgkin dışı lenfoma dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerinin artan riskiyle ilişkilendirilmiştir.
Diyabet
* Bisfenol A (BPA):Polikarbonat plastiklerin ve epoksi reçinelerin üretiminde kullanılan bu kimyasalın, tip 2 diyabet riskinin artmasıyla bağlantısı bulunmuştur.
* Ftalatlar:Plastik, vinil döşeme ve diğer ürünlerin üretiminde kullanılan bu kimyasallar, tip 2 diyabet riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Perfloroalkil ve polifloroalkil maddeler (PFAS'ler):Yapışmaz tencere, su geçirmez giysiler ve diğer ürünlerin üretiminde kullanılan bu kimyasallar, tip 2 diyabet riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
Kalp hastalığı
* Trans yağlar:İşlenmiş birçok gıdada bulunan bu sağlıksız yağlar, artan kalp hastalığı riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Doymuş yağlar:Kırmızı et, tereyağı ve diğer hayvansal ürünlerde bulunan bu yağlar, kalp hastalığı riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Kolesterol:Hayvansal ürünlerde ve bazı bitki bazlı yağlarda bulunan bu mumsu madde, kalp hastalığı riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
Doğum kusurları
* Cıva:Balıklarda, diş amalgamlarında ve diğer ürünlerde bulunan ağır bir metal olan cıvaya maruz kalmak, doğum kusurlarının artması riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Kurşun:Kurşun bazlı boya, boru ve diğer ürünlerde bulunan bu ağır metal, artan doğum kusurları riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Alkol:Hamilelik sırasında alkol içmek, doğum kusurlarının artması riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Tütün dumanı:Hamilelik sırasında tütün dumanına maruz kalmak, doğum kusurlarının artması riskiyle ilişkilendirilmiştir.
Astım
* Hava kirliliği:Partikül madde, ozon ve nitrojen dioksit dahil olmak üzere hava kirliliğine maruz kalmak, astım riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Pasif içicilik:Sigara içmeyen birinin sigaradan veya diğer tütün ürünlerinden soluduğu duman olan pasif dumana maruz kalma, astım riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Toz akarları:Tozda yaşayan küçük canlılar olan toz akarlarına maruz kalmak, astım riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Hamamböcekleri:Yaygın ev zararlıları olan hamamböceklerine maruz kalmak, astım riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
Öğrenme bozuklukları
* Kurşun:Kurşun bazlı boya, boru ve diğer ürünlerde bulunan ağır bir metal olan kurşuna maruz kalma, öğrenme bozuklukları riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Cıva:Balıklarda, diş amalgamlarında ve diğer ürünlerde bulunan ağır bir metal olan cıvaya maruz kalmak, öğrenme bozuklukları riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Poliklorlu bifeniller (PCB'ler):Bir zamanlar elektrikli ekipmanlarda ve diğer endüstriyel ürünlerde yaygın olarak kullanılan bu kimyasallar, artan öğrenme bozuklukları riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Ftalatlar:Plastik, vinil zemin kaplaması ve diğer ürünlerin üretiminde kullanılan bu kimyasallar, öğrenme bozuklukları riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
Davranış bozuklukları
* Kurşun:Kurşun bazlı boya, boru ve diğer ürünlerde bulunan ağır bir metal olan kurşuna maruz kalma, artan davranış bozuklukları riskiyle ilişkilendirilmiştir.
* Cıva:Balıklarda, diş amalgamlarında ve diğer ürünlerde bulunan ağır bir metal olan cıvaya maruz kalmak, davranış bozuklukları riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
* Poliklorlu bifeniller (PCB'ler):Bir zamanlar elektrikli ekipmanlarda ve diğer endüstriyel ürünlerde yaygın olarak kullanılan bu kimyasallar,