|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Alerjiler
Sağlığı ve Hastalıkları

Etkili alerji tedavilerine bazı örnekler nelerdir?

1. Alerji İlaçları

* Antihistaminikler: Bu ilaçlar, bir alerjene yanıt olarak vücut tarafından salınan bir kimyasal olan histaminin etkilerini bloke eder. Antihistaminikler hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve sulanma gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

* Dekonjestanlar: Bu ilaçlar burun kanallarındaki şişliğin azalmasına yardımcı olarak nefes almayı kolaylaştırır. Dekonjestanlar burun tıkanıklığını ve sinüs basıncını hafifletmeye yardımcı olabilir.

* Burun kortikosteroidleri: Bu ilaçlar burundaki iltihabı azaltır. Nazal kortikosteroidler alerjik rinit (saman nezlesi) ve nazal poliplerin tedavisinde faydalı olabilir.

* Kromolin sodyum: Bu ilaç, histamin ve diğer inflamatuar kimyasalların mast hücrelerinden salınmasını önler. Kromolin sodyum alerjik rinit ve astım ataklarının önlenmesinde yararlı olabilir.

* Lökotrien değiştiriciler: Bu ilaçlar, solunum yollarında iltihaplanmaya neden olan kimyasallar olan lökotrienlerin etkisini bloke eder. Lökotrien değiştiriciler astımın tedavisinde faydalı olabilir.

2. Alerji Aşıları (İmmünoterapi)

Alerji aşıları vücudunuzun belirli alerjenlere karşı duyarlılığını azaltmaya yardımcı olan bir tedavi türüdür. Alerji aşıları belirli bir süre boyunca yapılır ve alerji semptomlarının azaltılmasına ve hatta ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

3. Dil Altı İmmünoterapi (SLIT)

SLIT, dil altına alerji damlalarının alınmasını içeren bir tür immünoterapidir. SLIT alerjik rinit ve astımın tedavisinde faydalı olabilir.

4. Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Tıbbi tedavilere ek olarak, alerjenlere maruziyetinizi azaltmaya ve alerji semptomlarınızı yönetmenize yardımcı olmak için yapabileceğiniz çeşitli yaşam tarzı değişiklikleri vardır:

* Alerjenlerinize maruz kalmaktan kaçının: Alerjinizi neyin tetiklediğini biliyorsanız, onlardan kaçınmak için elinizden geleni yapın. Örneğin polene alerjiniz varsa polenlerin yoğun olduğu günlerde içeride kalın.

* HEPA hava filtresi kullanın: HEPA hava filtreleri evinizdeki havadaki alerjenleri gidermenize yardımcı olabilir.

* Kıyafetlerinizi ve yatak takımlarınızı sıcak suyla yıkayın: Bu, toz akarlarını ve diğer alerjenleri öldürmeye yardımcı olabilir.

* Dışarıda kaldıktan sonra duş alın: Bu, polen ve diğer alerjenlerin cildinizden uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir.

* Tuzlu burun spreyi kullanın: Tuzlu burun spreyleri alerjenlerin durulanmasına ve burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olabilir.

5. Anafilaksi için Acil Tedavi

Şiddetli bir alerjiniz varsa yanınızda her zaman bir epinefrin oto-enjektörü (EpiPen) taşımanız önemlidir. Epinefrin, hayatı tehdit edebilen ciddi bir alerjik reaksiyon olan anafilaksi için ilk basamak tedavidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır