|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | kanser | tiroid Kanseri
Sağlığı ve Hastalıkları

Tiroid nükleer taraması nedir?

Tiroid nükleer taraması, tiroid bezinin ayrıntılı görüntülerini oluşturmak için az miktarda radyoaktif madde kullanan bir tıbbi görüntüleme prosedürüdür. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli tiroid durumlarını teşhis etmek ve değerlendirmek için kullanılır:

- Hipertiroidizm:Tiroid bezinin çok fazla tiroid hormonu ürettiği bir durum.

- Hipotiroidizm:Tiroid bezinin çok az tiroid hormonu ürettiği bir durum.

- Tiroid nodülleri:Tiroid bezinde gelişen topaklar veya büyümeler.

- Tiroid kanseri:Tiroid bezinde başlayan bir kanser türüdür.

Tiroid nükleer taraması sırasında koldaki bir damara az miktarda radyoaktif iyot enjekte edilir. İyot kan dolaşımından geçer ve tiroid bezi tarafından emilir. Daha sonra iyotun yaydığı radyasyonu tespit etmek ve kaydetmek için özel bir kamera kullanılır ve tiroid bezinin görüntüleri oluşturulur.

Tüm prosedürün tamamlanması genellikle yaklaşık 30 dakika sürer. Ağrısız ve invaziv olmayan bir işlemdir ve herhangi bir özel hazırlık gerektirmez.

Tiroid nükleer taramalarının güvenli ve etkili bir teşhis aracı olduğu düşünülmektedir. Ancak bulantı, kusma ve baş ağrısı gibi yan etki riski çok azdır. Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve birkaç gün içinde kaybolur.

Tiroid nükleer taramaları sıklıkla tiroid bezinin kapsamlı bir değerlendirmesini sağlamak için kan testleri ve ultrason gibi diğer teşhis testleriyle birlikte kullanılır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]