Genetik faktörler :Rosacea, aile öyküsü olan kişilerde daha sık görülür. Bazı genler, bireyleri belirli çevresel tetikleyicilere maruz kaldıklarında rosacea gelişimine daha duyarlı hale getirebilir.
Bağışıklık sistemi işlev bozukluğu :Rosacea, derinin iltihaplanması ile karakterize olup, bağışıklık sisteminin bu iltihabın tetiklenmesinde rol oynayabileceği düşünülmektedir.
Kan damarı anormallikleri :Rosacea'lı kişilerin yüzünde sıklıkla genişlemiş ve kolayca görülebilen kan damarları bulunur. Bu anormalliklerin rosaceada görülen kızarıklık ve kızarmaya katkıda bulunabileceği düşünülmektedir.
Çevresel faktörler :Güneş ışığına maruz kalma, aşırı sıcaklıklar ve bazı kimyasallar veya cilt bakım ürünleri gibi belirli çevresel faktörler rosacea'yı tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.
Hormonal faktörler :Rosacea kadınlarda erkeklere göre daha yaygındır ve hamilelik veya menopoz sırasında meydana gelen hormonal değişikliklerle daha da kötüleşebilir.
Rosacea'nın bulaşıcı olmadığını ve kötü hijyenden kaynaklanmadığını unutmamak önemlidir. Rosacea'nın kesin nedeni hala bilinmemekle birlikte, katkıda bulunan bu faktörlerin anlaşılması, bireylerin semptomlarını yönetmelerine ve durumun günlük yaşamları üzerindeki etkisini azaltmalarına yardımcı olabilir.