Göğüs yoğunluğu: Yoğun meme dokusu, mamogramda tümörlerin tespit edilmesini zorlaştırabilir. Bunun nedeni, hem yoğun dokunun hem de tümörlerin mamogramda beyaz görünmesi ve bu ikisi arasında ayrım yapılmasını zorlaştırmasıdır.
Tümör boyutu: Küçük tümörler, özellikle yoğun meme dokusunda yerleşmişlerse, mamogramda görünmeyebilirler.
Tümörün konumu: Meme ucunun arkasında veya koltuk altında bulunan tümörler mamogramda görünmeyebilir. Çünkü mamografide kullanılan röntgen ışınları memenin diğer bölgelerine olduğu gibi bu bölgelere de nüfuz edemez.
Hareket: Mamogram sırasında hareket etmek görüntüleri bulanıklaştırabilir ve tümörlerin tespit edilmesini zorlaştırabilir.
Teknik hatalar: Mamogramın gerçekleştirilme veya işlenme şeklindeki hatalar da tümörlerin gözden kaçmasına neden olabilir.
Radyolog hatası: Deneyimli radyologlar bile bazen mamografide tümörleri gözden kaçırabilirler. Bunun nedeni, tümörlerin bazen normal meme dokusundan ayırt edilmesinin zor olabilmesidir.
Hasta faktörleri: Meme implantları veya önceki meme ameliyatı gibi hastayla ilgili bazı faktörler, tümörlerin mamografide tespit edilmesini zorlaştırabilir.
Mamogramın mükemmel bir tarama aracı olmadığını unutmamak önemlidir. Meme kanserinin pek çok türünü tespit etmede çok iyi olmasına rağmen tüm tümörleri tespit edememektedir. Bu nedenle, eğer meme kanseri ile ilgili herhangi bir endişeniz varsa, klinik meme muayenesi ve meme ultrasonu gibi diğer tarama testlerini takip etmeniz önemlidir.