Aşağıdakiler de dahil olmak üzere, sessiz lenfomanın birkaç farklı alt tipi vardır:
- Foliküler lenfoma:Bu, en sık görülen sessiz lenfoma türüdür. Lenfoid hücre kümeleri olan foliküllerin varlığı ile karakterizedir.
- Küçük lenfositik lenfoma (SLL):SLL, küçük, olgun lenfositlerin varlığıyla karakterize edilen bir tür sessiz lenfomadır.
- Marjinal bölge lenfoması (MZL):MZL, lenf düğümlerinin marjinal bölgesinde yer alan lenfositlerin varlığı ile karakterize edilen bir tür sessiz lenfomadır.
- Waldenström makroglobulinemi (WM):WM, monoklonal IgM proteininin üretimi ile karakterize edilen bir tür sessiz lenfomadır.
Sessiz lenfomalar tipik olarak iyi bir prognoza sahiptir ve birçok hasta uzun yıllar hastalıkla yaşamaktadır. Bununla birlikte, bazı sessiz lenfomalar sonunda daha agresif lenfomalara dönüşebilir.
Sessiz lenfomanın tedavisi tipik olarak dikkatli beklemeyi içerir; bu, aktif tedavi olmadan hastalığın yakından izlenmesi anlamına gelir. Lenfomanın büyümeye başlaması veya semptomlara neden olması durumunda tedavi gerekli olabilir. Tedavi seçenekleri kemoterapi, radyasyon tedavisi, hedefe yönelik tedavi ve kök hücre naklini içerebilir.