* Kolostomi:Dışkıyı yönlendirmek için kolondan oluşturulur. En yaygın olarak kolon kanseri gibi rektum veya kolondaki tıkanıklıklarda kullanılır.
* Ürostomi:İdrarı yönlendirmek için üreterlerden oluşturulur. Çoğunlukla mesane kanseri veya prostat kanseri gibi mesane veya üretradaki tıkanıklıklarda kullanılır.
* İleostomi:Dışkıyı yönlendirmek için ileumdan (ince bağırsak) oluşturulur. Genellikle Crohn hastalığı, ülseratif kolit veya kalın bağırsaktaki tıkanıklık için yapılır.
* Özofagostomi:Yemek borusundan sıvının boşaltılması veya besin erişiminin sağlanması için oluşturulur. Bazen kanser veya akalazya (yutma güçlüğü) adı verilen bir durum için yapılır.
* Trakeostomi:Solunuma yardımcı olmak için trakeada oluşturulur. Bazen boğaz yaralanması veya ameliyatından sonra ya da uyku apnesi gibi durumlarda gerekli olabilir.
* Gastrostomi:Kişi normal şekilde yemek yiyemediğinde beslenme sağlamak için midede oluşturulur. Genellikle yutmayı veya sindirimi etkileyen rahatsızlıkları olan kişiler için yapılır.
* Jejunostomi:Ameliyat sonrası veya tıbbi bir durum nedeniyle uzun süreli beslenme amacıyla jejunumda (ince bağırsağın bir kısmı) oluşturulur.