|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | kanser | Beyin Kanseri
Sağlığı ve Hastalıkları

Doğduğunuzda beyin tümörünüz olabilir mi?

Evet doğduğunuzda beyin tümörüne sahip olmanız mümkündür. Bu tümörlere konjenital beyin tümörleri denir ve yaklaşık her 4.000 bebekten 1'inde görülür. Konjenital beyin tümörleri iyi huylu (kanserli olmayan) veya kötü huylu (kanserli) olabilir.

Konjenital beyin tümörlerinin en yaygın türlerinden bazıları şunlardır:

* Medulloblastom: Bu, çocuklarda en sık görülen kötü huylu beyin tümörü türüdür. Genellikle beynin arka kısmında yer alan beyincikte meydana gelir.

* Astrositom: Bu, iyi huylu veya kötü huylu olabilen bir tür beyin tümörüdür. Astrositomlar beynin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, ancak en çok beynin en büyük kısmı olan beyinde görülürler.

* Ependimom: Bu, genellikle beynin içindeki sıvı dolu boşluklar olan ventriküllerde meydana gelen bir tür beyin tümörüdür. Ependimomlar iyi huylu veya kötü huylu olabilir.

* Koroid pleksus papillomu: Bu, beyin omurilik sıvısının üretilmesine yardımcı olan bir kan damarları ağı olan koroid pleksusta meydana gelen bir tür iyi huylu beyin tümörüdür.

Konjenital beyin tümörleri yerleşim yerlerine ve boyutlarına bağlı olarak çeşitli semptomlara neden olabilir. En yaygın semptomlardan bazıları şunlardır:

* Baş ağrısı

* Bulantı ve kusma

* nöbetler

* Görme sorunları

* İşitme sorunları

* Denge sorunları

* Gelişimsel gecikmeler

Siz veya çocuğunuz bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız hemen bir doktora görünmeniz önemlidir. Konjenital beyin tümörleri cerrahi, radyasyon tedavisi ve kemoterapi ile tedavi edilebilir. Konjenital beyin tümörlerinin prognozu tümörün tipine, konumuna ve büyüklüğüne bağlıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır