bir nöbet yaşarsanız tanı için en kısa sürede doktorunuza gidin . Çoğu nöbetlervücudun ve seğirmesi sallayarak , bilinç kaybına neden olur. Jeneralize nöbetler ( grand mal )kişi bilincini kaybetmesine neden olur; . Etkileri bir kol veya bacak istemsiz sallayarak gibi belirtiler ile ,vücudun sadece bir tarafında ortaya çıkabilir saniye içinde mevcut veya bir nöbet
belirtileri bu tür uygunsuz korku , panik veya gülme gibi duygusal değişiklikler , , yayılmışcilt alışılmadık hissi , kas kontrolü ve ani düşme kaybı; acı bir metalik tat dakika ve bir süre hatırlamıyorum hangi kesintileri içerebilir . Bu belirtiler gelip 15 dakikaya kadar çabuk veya son gidebilir , ( aynı zamanda anti - konvülsan veya antiepileptik olarak da bilinir) , anti - epileptik ilaçların
2
İdaresi beyin tümörü tedavisindeikinci adım nöbetler ile ilgili . Hastanın önceki nöbetleri olmadı varsa , onların başlangıcı daha teşhisiyle alakalı olarak kabul edilir .
Anti-nöbet ilaçlar yaygın türleri Dilantin ( fenitoin ) vardır , Tegretol ( karbamazepin ) , Topomax ( topiramat , Lamictal ( lamotrijin ) , Keppra ( levetiracetam ) ve Neurontin ( gabapentin ) . Bazı kemoterapi ilaçları AEİ ile etkileşim ve yaetkinliğini veya her iki ilacı değiştirebilir . , budurumda olup olmadığını kan testleri belirleyebilirsiniz .
tedavisinde kullanılan ilaçtürü nöbetler Bu bireyler ile değişir .nöbetler yanı sırailacın yan etkilerininciddiyetine bağlıdır , ama yaygın yan etkiler bulantı , yorgunluk , genel halsizlik ve denge bozulmuş koordinasyon vardır .
beyin tümörü , ya da yere bağlı olarak bunun bir kısmının 3
cerrahi olarak çıkarılması,tümörün tamamen kaldırılan olamaz bile , cerrahi nöbetler gibi belirtilere neden olan ,kafatası içindeki basıncı azaltabilir . genellikleüçüncü adımdır .
Cerrahi genellikle radyasyon veya kemoterapi ile takip edilmektedir . yazık ki , tamamen kaldırılamaz bazı tümörler geri büyümek ve daha fazla belirtilere neden olabilir.