NPSG'ler yıllık olarak revize edilmektedir ve TJC tarafından akredite edilen tüm sağlık kuruluşları için zorunludur. Sağlık hizmeti sağlayıcılarının sistemlerindeki ve süreçlerindeki potansiyel riskleri ve güvenlik açıklarını belirlemeleri ve ele almaları için bir çerçeve görevi görürler. Kuruluşlar NPSG'leri uygulayarak hasta güvenliğini artırabilir, olumsuz olayların ortaya çıkmasını azaltabilir ve sağlık hizmeti sunumunda mükemmellik için sürekli çaba gösterebilir.
Ulusal Hasta Güvenliği Hedeflerinin bazı örnekleri şunlardır:
1. Standartlaştırılmış ilaç kısaltmalarının kullanılması, barkod teknolojisinin uygulanması ve sağlık profesyonellerinin ilaç güvenliği uygulamaları konusunda eğitilmesi gibi ilaç tedavisi yönetiminin iyileştirilmesi.
2. Sağlık çalışanları arasında el hijyeninin teşvik edilmesi, uygun kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması ve etkili temizlik ve dezenfeksiyon protokollerinin uygulanması yoluyla sağlık hizmetleriyle ilişkili enfeksiyon (HAI) riskinin azaltılması.
3. Hastaların kendi durumlarını ve tedavi planlarını anlamalarını geliştirmek, ilaç hatalarını azaltmak ve hasta ihtiyaçlarına zamanında yanıt vermeyi kolaylaştırmak için sağlık uzmanları, hastalar ve aileleri arasındaki iletişimi geliştirmek.
4. Yüksek riskli ilaçları belirlemek, yönetmek ve ilaç hatalarını önlemeye yönelik stratejiler uygulamak.
5. Hastanın kimliğini ve cerrahi bölgeyi doğrulayarak, gerekli ekipmanın kullanılabilirliğini ve düzgün çalışmasını sağlayarak ve belirlenmiş cerrahi protokolleri takip ederek güvenli ameliyatı teşvik etmek.
6. Çevresel tehlikeleri tanımlayıp ele alarak, uygun yardımcı cihazları sağlayarak ve hastaları ve ailelerini düşmeyi önleme stratejileri konusunda eğiterek hasta düşmelerini önlemek.
Sağlık kuruluşları, NPSG'lere bağlı kalarak ve performanslarını sürekli izleyerek hastalar için daha güvenli bir ortam oluşturabilir, olumsuz olayların ortaya çıkmasını azaltabilir ve kurumlarında hasta güvenliği kültürünü geliştirebilir.