Cinsel yolla bulaşan hastalıklar tüm dünyada milyonlarca insan eziyet . HIV bazı ülkelerde sayısında bir artış ile , dünya çapında yaklaşık 39,5 milyon enfekte oldu. Chlamydia, başka bir STD ,hastalık kadınlarda en önemli varlık olan , cinsel olarak aktif gençlerde en yaygın olanıdır. Diğer birçok cinsel yolla bulaşan hastalıklar bel soğukluğu , hepatit veinsan papilloma virüsü (HPV) bulunmaktadır . Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
Sıtma
Sıtma sivrisinekleriletim kaynaklanır . Güvensiz cinsel uygulamalarının bir sonucu olarak ve birçok cinsel ortaklar alarak yayılır ve bir hayat olabilir hastalık tehdit . 2006 yılında 247 milyon kişi , 1 milyon ölmekte olan ,hastalığı ile enfekte oldu . Sıtma önlenebilir bir hastalık olmasına rağmen ,tüm dünya nüfusunun neredeyse yarısı müteahhitlik sıtma riski altındadır . Hastalığın belirtileri enfeksiyondan sonra 2 hafta kadar görünür , ve eğer tedavi edilmezse ,hastalık ölüme yol açabilir .
Afrika trypanosomiasis
Afrika trypanosomiasis , ya dauyku hastalığı , başka bir vektör kaynaklı bir hastalıktır . Genellikle ,hastalık Çeçe sineği tarafından yakalanır. Çeçe sineği , bir insan veya hayvan ısırıkları zaman Trypansoma olarak bilinen protozoa türü iletir . Uyku hastalığı sadece Afrika'nın bazı bölgelerinde oluşur . Uyku hastalığı Afrika'nın 36 ülke içinde milyonlarca insanı etkilediği .
Dang
Dang humması virüslü bir sivrisinek tarafından ısırılansonucudur . Hastalık bulaşmış , sonuç dang hemorajik ateş yol açabilir. Dang vakalarının çoğu böyleFilipinler ve Tayland gibi tropikal ve alt tropikal iklimlerde , bulunur . Yaklaşık 50 milyon kişi dang humması tarafından yıllık bulaşmış. 100'den fazla ülkede dünya çapındahastalığa tutulmuş .
Tüberküloz
Verem kolayca yayılan bir hastalıktır . Hastalık , hapşırma içinde enfekte partiküllerin yoluylahava yoluyla yayılır öksürük veya şiş olabilir . Dünya nüfusunun üçte biri zatenhastalığı ile enfekte edilir . Bir milyondan fazla insanhastalığının bir sonucu olarak yıllık ölmek ve HIV olan kişiler bir bağışıklık sisteminin bir sonucu olarak tüberküloz gelişme daha yüksek risk altındadır .
Faktörler
dünyadaki hastalıklarınortaya çıkmasına katkıda birçok faktör vardır . Bu ( sıtma gibi ) hastalıkları , böcek , ormansızlaşma , ıssız toprakları ve kötü sanitasyon içine tecavüzüne ilaç direncini içerebilir . Nüfus artış da hastalık bulaşma artan fırsatı neden kontrolsüz şehirleşme , bir sonucu olarak hastalığın yayılmasını artmıştır.