Orada bağırsak enfeksiyonlarına neden tanınan Escherichia coli beş sınıfları ( E. coli) : enterotoksijenik E. coli ( ETEC ) , enteroinvaziv E. coli ( EIEC ) , enterohemorrhagic E. coli (EHEC ) , enteropatojenik E. coli ( EPEC ) ve enteroaggregative E. coli ( EAEC ) . ETEC inflamasyon ve ateş olmadan ishal ile karakterize edilir ve genellikle bebeklerde ve seyahat görülür. EIEC şiddetli inflamasyon ve ateş ile bir dizanteri gibi diyare ( mukus ve kan mevcut ) neden olur . EPEC bazı inflamasyon ve hiç ateş sulu ve bazen kanlı ishal , ve en sık bebeklerde görülür . AAET en çok küçük çocuklar bozar ve hiçbir inflamasyon ve hiç ateş kalıcı olmayan, kanlı ishale neden olur . EHEC kanlı akıntı ve çocukların yoğun inflamasyon büyük miktarlarda neden olur .
Salmonella
Salmonella entericamide ve bağırsak iltihabı ile gıda zehirlenmesine yol açar . Salmonella typhi yüksek ateş , baş ağrısı , öksürük , bağırsak kanaması vecilt üzerinde pembemsi - kırmızı lekeler ile tifo neden olur .
Shigella
Shigella dysenteriae dizanteri nedenleri ateş , karın ağrısı ve ishal ile . Shigella sonnei kanlı dışkı , ishal , ateş, yorgunluk , kramp vekase boşaltmak gerek sabit bir duygu neden olur . Shigella boydii mide krampları , ateş ,dışkıda mukus ve kanlı ishale neden olmaktadır. Karın ağrısı , ateş , kusma ve mukus ve kan ile ishale neden olur flexneri Shigella .
Bacillus anthracis
Bacillus anthracis enfekte hayvanların eti yenmesi ilebağırsak bulaşabilir bu kötü pişirilir . Bağırsak şarbon sıklıkla ölümcüldür .
Clostridium
Clostridium difficile ve psödomembranöz kolit ( karın ağrısı ve kabızlık ve ishal atakları ile sık sık )kolon iltihabı neden olur. Bebeklerde Clostridium botulinum kabızlık , zayıf emme yeteneği ve genel güçsüzlüğe neden olur.
Vibrio
Vibrio cholerae ağır sulu ishal , dehidratasyon , asidoz ve şok olur .