birleşmesi işlemi ilk1500'lerde Meksika'da kullanılmıştır . Bu cevherinden gümüş çıkarmak için bir arıtma işlemidir. Gümüş cıva ile reaksiyona girmesine izin verildiğinde, bir amalgam ( gümüşle cıva bir alaşım ) oluşturulur. Mercury gümüş daha kırılgandır , bu nedenle bir demir amalgam imbik ( maddeler damıtılmakta ve ısı ile ayrıştırılır edildiği bir kap ) içinde ısıtıldığında, cıva damıtılır ve gümüş geride bırakılır.
Gümüş bakışta gelen Gümüş ekstraksiyon
Gümüş bakışta tipik damga değirmenlerde kırılır. Zemin cevher bir bakır klorür solüsyonu ve cıva ile karıştırılmış ve bir 1 yayılır - bir mahfaza içinde ya da 2- ayak kalınlığında bir tabaka . Bu bir kaç hafta için güneş batırılmış sonra, karmaşık reaksiyon cıva ile bir amalgam oluşumuna yol açar . Cıva, daha uçucu olan, distile edilirken amalgam , yıkanır ve bir demir imbik içindeki damıtmak bırakılır. Sonuç geride bırakılanrafine gümüş . Altınlı kuvars gelen Altın
Ekstraksiyon Rocks
altınlı ( altın taşıyan ) kuvars kayalar küçük bölünür kaya kırıcı vasıtasıyla adettir. Eldeküçük parçaları ince büyük damga değirmenlerde pudralı . Bu, kuvars püskürtme adı verilir. Toz haline getirilmiş maden değirmen diğer ucunda bir elekten bir su akımı ile kapalı gerçekleştirilir ve bir bulamaç ( kuvars ve su ince parçacıklar örneğin karışımı) elde edilir. Kaba parçacıklar , eğer varsa, muhafaza edilir ve maden tekrar toz haline getirilir.
Bulamaç kütle cıva ile kaplanmış ve bir eğik bir konumda yerleştirilir bakır plakalar üzerinde akmasına izin verilir. Bulamaç kitle altın metal mevcut olan parçacıklar bakır plakalar üzerinde muhafaza edilir cıva ile bir Au- Hg amalgam , oluşturur. Amalgam plakalardan ayrılmış ve demir kazanlar olarak damıtılmış , ve altın metal geride edilir . Kuvars kaya içinde orijinal olarak mevcut olan altının yaklaşık 75-80 oranında böylece saflaştırılır ve geri kalan 20-25 oranında kaya parçacıkları ile bağlantılı olarak kalır . Bu kaya parçacıklarıaltın dahasiyanür işlem veyaMacarthur - Forrest süreci olarak adlandırılan ayrı bir arıtma sürecinde rafine edildiği " atık " denir .