|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | kamu Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Pamuk Yangına Dayanıklı mi

? Selüloz lifleri , pamuk tüm doğal ve sentetik elyafların en yanıcıdır. Kolayca ateşler ve takan bir alev ve ısı kaynağı ile temas ettiği durumlarda da tehlikeli olabilir neden olan bir sıcak alev yanar. Pamuk , yumuşak, yıkanabilir ve rahat olduğu için , yaygın üniforma , iş elbisesi ve bebeklerin ve küçük çocukların giysileri dahil olmak üzere giyim birçok türleri için kullanılır . Yanmazlık Faktörler

Hafif dokunmuş pamuklu yoğun bir örgü vardır ağır pamuklu kumaş daha alevler olasılığı daha yüksektir . Ve gevşek giysiler yakalar takılmış giysiler daha fazla ateş . Pamuk , sentetik lifler ile harmanlanmış Artı , aslında çünkü yakar vederiye yapışanşekilde saf pamuktan daha tehlikeli olabilir .
Koruma Mevzuatı

pamuk giyildiğinde yaralandı yanık kurbanlarınınyaygınlığı uyarılmak,ABD Kongresi pamuk üniforma , iş elbisesi ve yangına dayanıklı olması için çocuk pijama gerektiren , 1953 yılındaYanıcı Kumaşlar Yasası geçti . Standartlar da halı , kilim ve minder uzatıldı ancak edildi değil perdeler gibi diğer ev tekstil .
Kumaş Yangın Dayanıklı

uymak için yapılması mevzuat, pamuklu kumaş kimyasal bir geciktirici ile kaplanır. Üniformalar ve diğer iş elbiseleri ve gevşek çocuk giyim ve pijama yangına dayanıklı bitirir var . Yangına dayanıklı kumaş tutuşturmak için zordur ve işlenmemiş kumaş daha yavaş yakarsınız . Ama yine de yakarsınız . Pamuk
Yeni Çeşitleri

AmerikaUlusal Pamuk Konseyi göre , çocuk rahat oturan pijama şimdi yapılan kumaş ile üretilmiştir moleküler olarak değişikliğe uğratılmış pamuk lifleri . Pamuğun bu yeni çeşitli kimyasallar eklemeden yangına dayanıklı .
Etiketleme

Federal düzenlemeler tüketiciler bildiklerini bu yüzden yangın geciktirici özellikleri ile giyim açıkça etiketlenmiş gerektirir ' yeniden satın alma .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]