| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | kamu Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

AET sınıflandırılması

1967 yılında ,Avrupa Ekonomik Topluluğu'nu kuranAntlaşma ayrıcaambalaj , sınıflandırma ve tehlikeli maddelerin etiketlenmesine ilişkin düzenlemeler , kanun ve idari prosedürlerin setEEC/67/548 olarak bilinen bir Konsey Direktifi dahil . Direktifi dokuz kez değiştirilmiştir Çünkü , bir konsolide versiyon Ağustos 2008 aracılığıyla tümdeğişiklikleri içerdiğini oluşturuldu . Bu yönerge tehlikeli maddelerin tümsınıflandırmaları listeler . Patlayıcı ve Oksitleyici Maddeler

Patlayıcı maddeler ve müstahzarlar , jelatinli katı , sıvı veya macun kıvamında olanlar olarak tanımlanır , ve , patlatmaya tutuşuvermek veya kısmen kapalı bile patlayabilir . Onlar da yanıcı olan diğer maddeler ile temas ettiğinde son derece ekzotermik reaksiyonlar oluşturabilir Maddeler ve müstahzarlar , okside edici maddeler olarak sınıflandırılır .
Derece Yanıcı ve Çok Yanıcı Maddeler

sıvı maddeler ve son derece düşük bir parlama noktasına ve kaynama noktası düşük , ve gaz maddeler ve çevre sıcaklığında ve basıncında hava ile temas halinde , son derece yanıcı maddeler olarak sınıflandırılan da yanıcı hale preparatları ile preparatlar . Son derece yanıcı olarak sınıflandırılan maddeler ve müstahzarlar enerji uygulaması olmadan, ortam sıcaklığında hava ile temas halinde alev alabilir . Bu maddeler ve preparatlar aynı zamanda bir ateşleme kaynağı ile sadece kısa bir temas sonrasında yangına neden olabilir , ve yakmak veyaateşleme kaynağı kaldırılır bile tüketmeye olmaya devam edecektir . Son derece yanıcı maddeler ve müstahzarlar , düşük parlama noktasına sahip , zaman ve nemli hava veya su ile temas , son derece yanıcı gazlar haline olabilir .
, Toksik Zararlı ve Aşındırıcı Maddeler
<çok düşük miktarlarda , onlarderi yoluyla yutma veya emme , inhalasyon yoluyla, sağlık için ölüme veya kronik hasarlara neden olabilir zaman br > Maddeler ve müstahzarlar

çok toksik olarak sınıflandırılır . Toksik maddeler ve müstahzarlar solunduğunda , yutulduğunda ya da düşük miktarlardaderi yoluyla emilir , ölüm ya da akut veya kronik sağlık hasara neden olabilir olanlardır . Yutulduğunda veyaderi yoluyla emildiğinde herhangi bir miktar sağlığına zarar verebilir eğer Maddeler ve müstahzarlar zararlı olarak sınıflandırılır . Maddeler ve temas yaşam dokuyu yok edebilir hazırlıkları , aşındırıcı maddeler olarak sınıflandırılır .
Tahriş edici, Duyarlılaşmaya ve kanserojen maddeler

Tahriş edici maddeler ve müstahzarlar paslanmaz maddeler olarak sınıflandırılır bu deri ya da mukoza ile , hemen uzun süreli veya tekrar temas yoluyla iltihaba neden olabilir . Maddeler ve preparatlarderi yoluyla inhalasyon veya nüfuz devam pozlama ile olumsuz etkileri üretecek bir aşırı duyarlılık reaksiyonu neden olursa hassaslaĢtırılmıĢ olarak sınıflandırılır . Kanserojen maddeler ve müstahzarlar kansere neden ya da solunması durumunda kanserriskini artırdığı , yutulur veyacilde nüfuz edebilir .
Toxic Üreme

bir madde ya da preparat sınıflandırılır üreme için toksik, eğer soluma, yutma veya deri penetrasyon üzerine , bu oluşturmak veya artırmak yenidoğanlarda olumsuz genetik etkiler , ya da erkek ve dişi üreme fonksiyonlarını Environment .
Tehlike

çevreye girer veçevrenin bir veya birkaç unsuru için hemen veya gecikmeli tehlike arz

herhangi bir madde ya da preparat ,çevre için tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır .
mutajenik maddeler

geçti , ya da soluma , yutma veyaderi yoluyla nüfuz böyle kusurriskini artırır olma yeteneğine genetik defektler , mutajenik olarak sınıflandırılır olabilir herhangi bir madde ya da preparat .


sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com