|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | iş Güvenliği
Sağlığı ve Hastalıkları

Doğum Sırasında Neler Beklenmeli?

Doğum, bir bebeğin doğduğu süreçtir. Düzenli rahim kasılmalarının başlamasıyla başlar, bebeğin ve plasentanın doğumuyla sona erer. Doğum genellikle üç aşamaya ayrılır:

1. Erken doğum

Bu aşama düzenli rahim kasılmalarının başlamasıyla başlar ve rahim ağzının 4 santimetreye kadar genişlemesiyle sona erer. Kasılmalar genellikle hafiftir ve her 15-20 dakikada bir meydana gelir. Annede bir miktar sırt ağrısı, alt karın ağrısı ve kanlı gösteri (vajinadan mukus ve kan akıntısı) görülebilir.

2. Aktif doğum

Bu aşama rahim ağzının 4 santimetreye kadar açılmasıyla başlar ve rahim ağzının 10 santimetreye kadar tamamen açılmasıyla sona erer. Kasılmalar genellikle daha güçlü ve daha sıktır ve her 2-5 dakikada bir meydana gelir. Anne daha yoğun sırt ağrısı, alt karın ağrısı ve bacak krampları yaşayabilir. Ayrıca midesi bulanabilir veya kusabilir.

3. Geçiş

Bu, doğumun en kısa ve en yoğun aşamasıdır; rahim ağzının 10 santimetreye kadar tamamen açılmasıyla başlar ve bebeğin doğumuyla sona erer. Kasılmalar genellikle çok güçlü ve sıktır, her 1-2 dakikada bir meydana gelir. Anne aşırı ağrı, baskı ve ıkınma isteği yaşayabilir.

İtmek

Rahim ağzı tamamen açıldığında anne ıkınma dürtüsünü hissetmeye başlayacaktır. Vücudunu dinlemeli ve her kasılmada itmelidir. Bebek yavaş yavaş doğum kanalından inecek ve doğacak.

Plasentanın çıkması

Bebek doğduktan sonra plasenta rahim duvarından ayrılarak vajinadan dışarı atılır. Bu genellikle ağrısız bir süreçtir.

Doğum, uzun ve zorlu bir süreç olabilir ama aynı zamanda muhteşem ve ödüllendirici bir deneyimdir. Destekleyici bir bakım ekibinin yardımıyla çoğu kadın güvenli ve doğal bir şekilde doğum yapabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]