1. İşyerinde kana veya diğer potansiyel olarak bulaşıcı materyallere (OPIM) maruz kalmanın tüm potansiyel kaynaklarının bir listesi. Bu, kan veya OPIM ile temas etme potansiyeli olan tüm yüzeyleri, ekipmanı veya prosedürleri içerir.
2. İşyerinde kana veya OPIM'e maruz kalma riski taşıyan tüm çalışanların listesi. Bu, hastalarla doğrudan temas halinde olan veya kana veya OPIM'e maruz kalma riskinin olduğu alanlarda çalışan tüm çalışanları içerir.
3. İşyerinde kana veya OPIM'e maruz kalmayı kontrol etmek için kullanılan yöntemlerin açıklaması. Buna her türlü mühendislik kontrolü (keskin madde kapları veya kişisel koruyucu ekipman gibi), iş uygulamaları (el hijyeni veya kanın ve OPIM'in güvenli kullanımı gibi) ve idari kontroller (eğitim veya politikalar ve prosedürler gibi) dahildir.
4. Kana veya OPIM'e maruz kalmayı içeren acil durumlara müdahale etmeye yönelik bir prosedür. Bu, maruziyetlerin raporlanması, ilk yardımın sağlanması ve olayın araştırılması ve belgelenmesine yönelik prosedürleri içerir.
5. Kana veya OPIM'e maruz kalma riski taşıyan çalışanlara yönelik bir eğitim programı. Bu eğitim, kana veya OPIM'e maruz kalma risklerini, maruziyeti kontrol etmek için kullanılan yöntemleri ve kana veya OPIM'e maruz kalmayı içeren acil durumlara müdahale prosedürlerini kapsamalıdır.
6. Kana veya OPIM'e maruz kalma durumlarını belgelemek için bir kayıt tutma sistemi. Bu sistem tüm maruziyetlerin, araştırmaların ve eğitimlerin kayıtlarını içermelidir.
7. Maruziyet kontrol planının etkinliğini değerlendirmek için bir sistem. Bu sistem, işyerinde kana veya OPIM'e maruz kalmanın kontrol edilmesinde etkili olmasını sağlamak için planın kapsamlı incelemelerini içermelidir.