Kanserojen silika jel bazı formları laboratuar ortamlarında ,kimyasal kobalt klorür içeren özelbir tür kansere neden olduğu kanıtlanmıştır . Kobalt klorid , genellikle su ya da nem varlığını göstermek için , standart , silika jel ilave edilir. Silika jel hala etkin olduğunda ,kobalt içeriği, kolay su doygunluğu değerlendirmek için yapım , mavi kalmasına neden olur . Ev ürünleri karşılaşılansilika jel tipik kobalt klorür içermemesine rağmen , kullanımı bu gibi parklar gibi birçok kamu ortamlarda yaygındır. Yalnız Silika jel kansere neden olduğu kanıtlanmış değildir .
Yutma
sindirerek silika jelürününtemel amacı su absorbe etmek olduğu dehidratasyon ve rahatsızlığa neden olur , ama bir çok yutulması halinde . Ürün yutulur gibi büyük olasılıklaen çok tahrişağız ve boğazda meydana gelecektir . Büyük miktarlarda tüketilmesi halinde , silika jel mide rahatsızlığı neden söylenmiştir . Ancak, sürecesilika jel kobalt klorür içermediği gibi , aslındavücut için zehirli değildir .
Göz Hassasiyet
Silika jeli tahrişe neden olur ve kızarıklıkgözleri ile temas oluşur . Silis jel gözün yüzeyi üzerinde sıvıları emmek için çalışır gibi ağrı da ortaya çıkacaktır. Gözlük takan bu riski azaltır; iletişim meydana gelir ancak,gözler tamamensilika jel kaldırmak için en az 15 dakika boyunca bol su ile durulanmalıdır .
Solunum Sistemi Etkileri
solunması silika jel son derece tehlikeli olduğunu ve acil tıbbi müdahale gerektirir . Ev eşyaları bulunan ortak silika jel paketlerinin üzerindekiuyarı etiketleri , çünkü solunum kaygıları değil, zehir konular orada aslında , birçok kişi inanıyorum. Silika jel yemeye çalışır bir çocuk aslında ciddi akciğer tahriş , nefes ve öksürük darlığına nedenboncuk bazı nefes olabilir . Silika jeltoz şeklinde tekrarlanan uzun süreli maruz kalma ,akciğer hastalığı silikozis neden olan kalıcı hasarakciğerleri .
Deride tahriş
tahriş ve kızarıklık dokunmadan meydana gelir genişletilmiş maruziyet oluşursa silika jel , ve kuruluk ve cilt sıyrıkları neden olacaktır . Nedeniyle her zaman giyim ya da onunla temas etmiş diğer öğeleri dokunmadan potansiyel ikincil maruziyetlerden dahil olmak üzere , silika jel elleri ve çıplak cildi korur.
Çevresel Tehlikeler
silika jel çevre, özellikle de suda yaşayan hayvanın yaşam ve su kaynakları zarar neden olduğu düşünülmektedir . Kobalt klorür içeren silika jel özellikle tehlikeli atık olduğunu ve bu zararlı çevresel etkilerini sınırlamak için gibi bertaraf edilmelidir . Bazı üreticiler tehlikeleri azaltmak amacıyla kobalt klorür düşük miktarda silika jel oluşturulmuş olsa da , bir şirket , Nantong OHE Kimya ,zararlı bileşen kobalt herhangi kullanmadan su doygunluğu gösteren benzersiz bir silika jel ürünü , Eco Mavi, yarattı klorür .