Ormansızlaşma Bağlantılı Ormansızlaşma artan sera gazı emisyonları ve habitat tahribi yoluyla , küresel ısınma ve hayvan nesli içinönemli bir katkıyı . Tropik yağmur ormanlarıdünya bitki ve hayvan türlerinin çoğu liman ve ormansızlaşma onların hayatta kalmasını tehlikeye atar . Ağaç kökleritopraktan su ayıklamak veatmosfere geri olarak da birçok türünekolojik çevreyi değiştirir kuru koşullarda , yol açan , az yağış olur.
Amfibi
1988 yılında , Kosta RikaMonteverde Altın Toad gibi soyu tükenmiş sınıflandırıldı ve bilim adamları küresel ısınmaya bağlıyor. Bu sıcaklık nedeniyle chytridiomycosis ve sonunda ölüm denilenhastalığa yol açanölümcül mantar Batrachochytrium dendrobatidis büyümesi içinortam yarattı ova tropikal ormanları, ormansızlaşma artan sera gazı emisyonları yükselir olduğuna inanılmaktadır . Bu gibi koşullar , diğer amfibiler tehdit; amfibi türlerinin 43 üzerinden yüzde
Polar Bears
Kutup ayılarıbuz kaplı Kuzey emisphere deniz alanlarında münhasıran yaşıyor . nüfus azalma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya , ve gıda kaynaklarına erişim için deniz buz güveniyor . Küresel ısınma ölçüde buz örtüsünü azaltır , veküresel ortalama yüzey hava sıcaklığı ( GMAT ) aşılması gereken , bu buz örtüsü , diğer soğuk - bağımlı türlerin habitatları ile birlikte , kalıcı olarak yok olabilir . Sera gazı emisyonlarışimdiki oranda devam ederseUS Geological Survey göre , kutup ayılarının üçte ikisi21. yüzyılınortalarında kayıp olacaktır .
Kertenkele
Kertenkeleler onlar vücut ısısını korumak ve fizyolojik süreçleri yürütmek için ısı enerjisi gerektiren , yani heliotherms vardır . Bu küresel ısınma etkilerine dirençli yapmak gerekir; vücut sıcaklıklarıkritik termal maksimum sıcaklığı aştığında ancak, çoğu kertenkele ölür . Kertenkeleler aşırı ısı sırasında serin yerlerde sığınırım . Fazla harcanan zaman soğutma dolayısıyla nüfus artışını engelleyen ve yok olma riskini artırarak , bu büyüme ve üreme gibi metabolik faaliyetlerini kısıtlar , ve aynı zamanda gıda erişimi sınırlar. Meksika'da ,yerel kertenkele nüfusunun yüzde 12 , 1975 yılından beri nesli tükenmiş gitti .