|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | CPR
Sağlığı ve Hastalıkları

Kişisel Koruyucu Donanımın (KKD) iki kategorisi nedir?

Kişisel Koruyucu Ekipman (KKD) iki kategoriye ayrılabilir:

1. Vücut Koruması: Bu kategori vücudun geniş bölgelerini kaplayan ve tehlikelerden koruyan öğeleri içerir. Vücut koruma KKD örnekleri şunları içerir:

- Tulumlar:Kullanıcıyı tepeden tırnağa kadar kaplayan, kimyasallara, toza ve diğer tehlikeli maddelere karşı koruma sağlayan tam vücut giysiler.

- Laboratuvar önlükleri:Laboratuvar ortamlarında dökülmelere ve kimyasallara karşı koruma sağlamak için normal giysilerin üzerine giyilen uzun önlükler.

- Önlükler:Kullanıcının önünü ve arkasını sıvılardan, kimyasallardan ve diğer tehlikelerden koruyan büyük, su geçirmez giysiler.

- Güvenlik gözlükleri:Gözleri uçan döküntülerden, tozdan, kimyasallardan ve diğer tehlikelerden korumak için tasarlanmıştır.

- Gözlükler:Güvenlik gözlüklerine benzer ancak daha geniş bir görüş alanı sağlar ve sıçramalara ve buharlara karşı daha fazla koruma sağlar.

- Yüz siperlikleri:Yüzün tamamını uçan döküntüler, sıçramalar ve kimyasallar gibi tehlikelerden koruyan şeffaf plastik siperler.

- Baretler:Kafayı düşen nesnelerden, sabit nesnelere çarpmadan veya elektrik tehlikelerinden korumak için tasarlanmış kasklar.

-Çelik burunlu ayakkabılar:Ayakları düşen nesnelerden ve ezilme yaralanmalarından korumak için güçlendirilmiş burun başlığına sahip koruyucu ayakkabılar.

2. Solunum Koruması: Bu kategori, kullanıcıyı toz, duman, gaz ve buhar gibi tehlikeli maddeleri solumaktan koruyan cihazları içerir. Solunum koruma KKD örnekleri şunları içerir:

- Solunum Cihazları:Burun ve ağzı kapatan, nefes almak için filtrelenmiş veya arıtılmış hava sağlayan cihazlar. Solunum maskeleri hava temizleyici veya hava beslemeli solunum cihazları olarak sınıflandırılabilir.

- Toz maskeleri:Burnu ve ağzı kapatan, tozu ve daha büyük parçacıkları filtreleyen basit maskeler. Gaz ve buharlara karşı koruma sağlamazlar.

- Gaz maskeleri:Belirli gazlara ve buharlara karşı koruma sağlayan özel solunum cihazları. Havadaki zararlı maddeleri uzaklaştırmak için kartuş veya filtre kullanırlar.

-Elektrikli hava temizleme respiratörleri (PAPR'ler):Filtrelenmiş havayı kullanıcıya dağıtmak için pille çalışan bir fan kullanan solunum cihazları. Toz maskeleri ve gaz maskelerine göre daha yüksek düzeyde koruma sağlarlar.

- Hava beslemeli solunum cihazları (SAR'lar):Kompresör veya silindir gibi uzak bir kaynaktan kullanıcıya temiz, solunabilir hava sağlayan solunum cihazları. En yüksek seviyede solunum koruması sunarlar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır