Polis memurları ve sağlık görevlileri genellikle çarpışma mahalline ilk gelen kişiler oluyor ve ölüm, ciddi yaralanma ve yıkım gibi travmatik olaylara tanık olabiliyorlar. Ayrıca mağdurların ve ailelerinin duygusal sıkıntılarıyla da uğraşmak zorunda kalabilirler.
Ayrıca polis memurları ve sağlık görevlileri yoğun trafik veya şiddetli hava koşulları gibi tehlikeli koşullarda çalışmak zorunda kalabilir. Ayrıca benzin veya kimyasallar gibi tehlikeli maddelere de maruz kalabilirler.
Bu deneyimlerin kümülatif etkileri travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), anksiyete ve depresyon gibi duygusal sorunlara yol açabilir. Polis memurları ve sağlık görevlileri de duygusal ve fiziksel tükenme durumu olan tükenmişlik yaşayabilir.
Bu zorluklarla başa çıkmak için polis memurları ve sağlık görevlileri, bir terapistle konuşmak, egzersiz yapmak ve aile ve arkadaşlarla vakit geçirmek gibi çeşitli stratejiler kullanabilir. Ayrıca meslektaşlarından ve acil müdahale ekiplerine destek sağlayan kuruluşlardan da destek isteyebilirler.