|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | acil Durum Hazırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Ulusal Müdahale Çerçevesi ne yapar?

Ulusal Müdahale Çerçevesi (NRF) Ülke çapındaki afetlere müdahale etmek için tüm federal departmanların ve kurumların rollerini, sorumluluklarını ve koordinasyon yapılarını tanımlar.

Ulusun afetlere, acil durumlara ve terör eylemlerine nasıl tepki vereceğine ilişkin bir rehber görevi görür.

*Amaç *

>NRF'nin temel amacı:

- Kapsamlı, ulusal ve tüm tehlikeleri kapsayan bir müdahale sisteminin kurulması

- Hükümetin her düzeyinde, sivil toplum kuruluşlarında ve özel sektörde koordineli ve etkili bir müdahalenin teşvik edilmesi

- Afetler sırasında can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve temel insani hizmetlerin sağlanması

- Önleme, koruma, müdahale ve iyileştirme yelpazesinde ulusal hazırlık çabalarına rehberlik etmek

- NMK aşağıdaki ilkelere dayanmaktadır:

- Koordineli Müdahale

- Çaba Birliği

- Esneklik

- Sorumluluk

- Ortaklıklar

*Öğeler *

NRF aşağıdaki sekiz unsurdan oluşur:

- Hazırlık: Bu unsur, risk değerlendirmesi, planlama, eğitim, tatbikat ve donanım da dahil olmak üzere afetlere hazırlanmak ve afetleri önlemek için gerekli tüm faaliyetleri kapsar.

- Yanıt: Bu unsur, ilk müdahale, hayat kurtarma operasyonları ve kurtarma çabaları dahil olmak üzere afetlere müdahale etmek için gerekli tüm faaliyetleri içerir.

- Kurtarma: Bu unsur, temel hizmetlerin eski haline getirilmesi, hasar görmüş altyapının onarılması ve etkilenenlere yardım sağlanması da dahil olmak üzere, afetlerden kurtulmak için gerekli tüm faaliyetleri içerir.

- Azaltma: Bu unsur, arazi kullanım planlaması, inşaat mevzuatı ve halkın eğitimi de dahil olmak üzere afetlerin etkilerini azaltmak için gerekli tüm faaliyetleri içerir.

- Kamuya Açık Bilgiler ve İletişim: Bu unsur, uyarılar, uyarılar ve talimatlar da dahil olmak üzere, afetler hakkında halka doğru ve zamanında bilgi sağlamak için gerekli tüm faaliyetleri içerir.

- Kaynak Yönetimi: Bu unsur, personel, ekipman ve malzemeler de dahil olmak üzere afete müdahale ve kurtarma için kaynakları yönetmek için gerekli tüm faaliyetleri içerir.

- Operasyonel Koordinasyon: Bu unsur, afete müdahale ve iyileştirmeyle ilgili farklı kurum ve kuruluşların eylemlerini koordine etmek için gerekli tüm faaliyetleri içerir.

- Planlama: Bu unsur, afete müdahale ve iyileştirme planlarının geliştirilmesi ve sürdürülmesi için gerekli tüm faaliyetleri içerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır