1. Demografik Bilgiler :Asistanın veya hastanın adı, yaşı, cinsiyeti ve ilgili tıbbi kayıt numarası dahil temel bilgilerle başlayın.
2. Tıp Geçmişi :Geçmiş teşhisler, mevcut koşullar ve devam eden tıbbi tedaviler veya ilaçlar da dahil olmak üzere bireyin ilgili tıbbi geçmişinin kısa bir özetini sağlayın.
3. İşlevsel Durum :Banyo yapma, giyinme, kişisel bakım, tuvalet yapma ve yemek yeme gibi günlük yaşam aktivitelerinin (GYA'lar) yanı sıra yemek pişirme, mali durumu yönetme gibi araçsal günlük yaşam aktiviteleri (IADL'ler) göz önünde bulundurularak asistan veya hastanın fonksiyonel yeteneklerini değerlendirin ve tanımlayın, ve ilaç yönetimi.
4. Bilişsel İşlev :Bellek, dikkat, problem çözme ve muhakeme gibi alanlardaki bozuklukları veya eksiklikleri not ederek bireyin bilişsel durumunu değerlendirin ve belgeleyin. Mümkünse, yürütülen resmi bilişsel değerlendirmelerin veya taramaların bir tanımını ekleyin.
5. Duygusal Durum :Ruh hali, duygulanım ve mevcut durumlarına duygusal tepkileri de dahil olmak üzere, asistan veya hastanın duygusal durumunu tanımlayın.
6. Sosyal Destek :Aile üyeleri, arkadaşlar, bakıcılar ve dahil oldukları topluluk kaynakları veya hizmetleri de dahil olmak üzere bireyin sosyal destek sistemini değerlendirin ve tanımlayın.
7. İletişim :Hastanın veya hastanın iletişim yeteneklerini, tercih ettikleri dili, konuşma veya dil bozukluklarını ve gerekirse yardımcı cihazların kullanımını belirterek belgeleyin.
8. Kültürel Hususlar :Kültürel inançlar, değerler, tercihler ve sağlık ve refahla ilgili uygulamalar gibi bireyin sağlık hizmeti deneyimini etkileyebilecek ilgili kültürel faktörleri göz önünde bulundurun ve dahil edin.
9. Rehabilitasyon Potansiyeli :Uygunsa, mevcut işlevsel durumları, bilişsel yetenekleri ve mevcut zorluklar dikkate alınarak asistan veya hastanın rehabilitasyon ve iyileşme potansiyeline ilişkin bir değerlendirme sağlayın.
Unutmayın, bu açıklama bireyin mevcut durumuna ilişkin açık ve kapsamlı bir genel bakış sunmalıdır. Sağlık hizmeti sağlayıcıları arasında doğru iletişimi ve etkili bakım planlamasını sağlamak için objektif, ayrıntılı olun ve profesyonel bir dil kullanın. Bu tanımın düzenli olarak güncellenmesi, sürekli izleme yapılmasına ve asistan veya hastanın kaydettiği ilerlemeye bağlı olarak müdahalelerde uygun ayarlamaların yapılmasına olanak sağlayacaktır.