|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | acil Durum Hazırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Fire &Sel Kurtarma

Yangınlar ve seller kazaları dahil , mülkiyet ve yaralanma zarar verebilir . Sel ve yangın kurtarma önceolayın kendi özgün durumuna şeyleri geri doğru önemli bir adımdır . Yangın ve sel kurtarmaönemiyararları konusundabilgi köklü vekurtarma işlemi sağlar sahiptir . Önemi

Yangınlar ve seller hatta katı planlama öncemeydana gelmesi bir yerde olmuştu alanlarda , zarar ve kaos yaratmak . Kurtarma çünkü yangınlar ve seller dernek tarafından oluşturmakiçsel konularda her iki durumda da önemli olan . Onlar yakmış zaman savaşırken , elektrik telleri ve yapıları güvensiz olur çünkü Yangınlar güvensiz bir alana hale getirebilir . Taşkınlar suyu sağlıksız içme işlemek ve su giriş yollar seyahat inhibe . Yangın ve sel kurtarma bir alana normallik ve yaşanabilirlik duygusu oluşturmaya önemlidir . Kurtarmabaşlangıç ​​aşamalarında , o ve güvenli kabul edilmez ne gördüklerialan anket ve değerlendirmek için acil müdahale için vesile oluyor.
Fonksiyon

yangın ve sel kurtarmaişlevi , tamir değiştirilmesi ve günlük hayatın kritik bileşenlerini yeniden başlamaktır. Başlangıç ​​aşamaları hasarı değerlendirmek ve su, gıda ve barınak gibi ihtiyaç duyulan hizmetler ve malzemeler için ikincil kaynakları kullanan bir kurtarma şekilde , faaliyet başlayacak. Yangın kurtarma tüm güvensiz ve kullanışsız yapıları ve öğeleri kaldırarak içerir . Bu , onarılamayacak yakıldı binalar yıkılarak bina yanmış bölümleri kaldırarak vehemen bölgede enkaz temizleme içerir . Sel kurtarma su kaynakları etkiledi ne değerlendirir , su ikincil kaynak kullanılacak belirler ve sualtı kalır alanlarda su çıkarmasüreci başlar . Acil personeli ve sigorta şirketleri de bir yangın veya sel ya nedenkümülatif hasar değerlendirme yer haline .

Yangın Özellikleri ve sel kurtarma planları restorasyon süreci vetemel kurtarma kritik bir unsurdur . Geçici süreçler tam bir iyileşme elde edilene kadar işletme prosedürleri bir dizi sağlamak için kurtarma planları özetlenmiştir . Örneğin , bir selden sonra alternatif su kaynakları temin ve bir yangından sonra geçici barınma sağlayan - bir kurtarma planı özellikleri, yaşam ikincil ve alternatif yolları gibi konular hakkında bilgi içermektedir . Bir kurtarma planı ana hatlarıyla uygun kurtarma teknikleri bir yangın ya da sel tarafından oluşturulan güvensiz koşulların bir sonucu olabilir hastalık ve yaralanmaları önlemeye yardımcı olabilir .
Hususlar

Hususlar sırasında yangın ve sel kurtarma özel durumların yer alması gerekir . Örneğin, Katrina Kasırgası şuiyileşme aşamasında , New Orleanskenti ise halaarama- kurtarma ve tahliye aşamalarındatoparlanma süreci başladı . Çeşitli planları sorumlu ekipler arasında çoklu afet planları örtüşüyor olabilir , sağlanan koordinasyon ve iletişim yer alıyor . Taşkın alanlarda Katrina Kasırgası yerinden sakinleri; kurtarma bu sakinleri için geçici konut dahil. Yerinden sakinleri hala kalıcı konut taşındı ediliyor gibiplanınkonut kısmı içinkurtarma işlemi , bu güne kadar devam ediyor. O kurtarma her zaman hızlı tepki değildir , ve bir sel ya da yangın sonrası tam iyileşme gerçekleştirmek için uzun yıllar sürebilir dikkate almak gerekir .
Potansiyel

potansiyeli için sel ve yangın kurtarma zamanlar olduşekilde bir alanı geri yüklemek için kısa ve uzun vadeli iyileşme hedefleri sağlamaktır. Bir yangın ya da selgerçek etkilenen bölgede çok ötesinde insanları ve şeyleri etkileyebilir . Örneğin, Katrina Kasırgası nedeniyle evlerinin ve sokakların sel sakinleri etkiledi sellere neden oldu. Sel uzun bir süre içinşehir kapatıldı çünkü bu sel daha sonrayerel ve çevresindeki ekonomiye sekonder hasara neden oldu . Bu da Louisiana ve New Orleans bulunanküresel işletmelerindurumunu etkiledi New Orleans , kayıp turizm geliri çevrildi . Sel suları yatıştıktan sonra o feci olay için toparlanma sürüyor , yıllar olduğunu.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]