|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Tüp Besleme Bilgisi

Bir beslenme tüpü sıvılaştırılmış veya püre şeklinde çoğunlukla besinleri sağlamak için kullanılan tıbbi bir cihazdır . Genel olarak , kullanımamaçlanan süresi konusunda farklı iki beslenme tüpü yolları vardır; Örneğin , nazal yol , kısa süreli kullanım için tasarlanmıştır. Şırınga veya bolus yöntemi , pompa yöntemi ve yerçekimi metodu : Ayrıca , besleme tüpleri üç besin dağıtım yöntemleri olarak sınıflandırılabilir . Gerçekler

bir hastayanaklar ve ağız çevresi örtülü olmalıdır sayedeyüz, bir cerrahi işlem sonrası , örneğin , yemek mümkün olduğundabesleme tüpleri besin sunmak için kullanılmaktadır . Besinler , ilaç , vitamin ve mineraller içerebilir bir püre haline getirilmiş gıdalarla veya sıvılaştırılmış gıda ya da formülasyon ,gastrointestinal sistem içinetüpler aracılığıyla teslim edilir .
Teslim şekilleri

bolus veya şırınga yöntemibeslenme tüpünün içinebesin formülü sunmak için bir şırınga iğnesi kullanır ve yerçekimi aracılığıyla , tarifeli olarak besin teslim sağlar . Ağırlık damla yönteminde, bir formül torbabesleme borusuna bağlı ve hastanın yanında bir intravenöz (IV) raf üzerinde asılı. Pompa, besleme yöntemi , bir elektronik cihaz ile besin sağlar . Bu yöntem,formülGI içine yapar sağlamak için jejunumdur besleme tüpleri kullanılır .

Tüp Routes Besleme iki ana yol vardır tüpü takıldı besleme : ( örneğin , nazogastrik tüp besleme )nasopharyx yoluyla ve( örneğin , jejunostomisi tüp besleme ) deri yoluyla . Besleme tüpleri radyolojik ya da endoskopik , cerrahi yerleştirilir . Radyolojik işlemleribesleme tüpleri izlemek için , örneğin X -ray boyalar gibi radyoaktif maddeler kullanmaktadır. Öte yandan , yöntemler, endoskopik bir alet ile besleme boruları gerçek operasyon görselleştirmek için tüpler çevreleyen ortamın fotoğraf sağlar.
Nazoenterik bir besleme Tüpler

nazal yolla beslenme tüpü yerleştirilmesi üç kategoride , yani , nazogastrik ( NG ) , nasoduodenal ( ND ) ve nazojejunal ( NJ ) vardır

. Nazogastrik olarak, tüp, burun deliğine yerleştirilen aşağı yemek borusu ve mide içine yutak aşağı geçirilir. Nasoduodenal olarak, aynı zamanda " postpilorik , " tüp NG yol ile aynı şekilde sokulur olarak adlandırılır , ancak küçük bağırsağın ilk parçası olan duodenum , geçer. ND mide durağanlık (gastrik rahatsızlık ) ile ilgili sorunların üstesinden gelmek için kullanılır. Nazojejunal olarak, tüp ND yol ile aynı şekilde eklenir , ancak ince bağırsağın orta parçası olan jejunum , geçer. Tüpleridoğru yerleştirme kontrol edildikten sonra bir cerrahi bant ileburun sabitlenir .
Enterostomide Tüpler

enterostomide yoluyla tüp yerleştirilmesi besleyen iki kategorisi vardır Besleme veya cilt, yani , perkütan gastrostomi ve perkütan jejunostomide yoluyla . Tüm enterostomi besleme boruları doğrudan mide bağırsak içine yerleştirilir ve giriş noktası sadece farklılık vardır .

Da perkütan , endoskopik gastrostomi (PEG) olarak da bilinen perkütan gastrostomi , olarak, tüpler karın astar ile gastrointestinal trakta giren mide . PEG tüpü bir iç " balon " ve bir eksternal fiksatör ile yerinde tutulur . Perkütan jejunostomide veya perkütan endoskopik jejunostomi ( PEJ ) iken, tüp jejunum implante edilir . PEJ tüp harici dikişle ya da içten bir Dacron manşet denilen bir cerrahi cihazı ile iki yerinde tutulur .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]