Diş ağrısının yoğunluğu ve uzun ömürlülüğü: Enfekte olmuş bir diş siniri sıklıkla şiddetli hale gelen ve uykuyu bozabilecek kalıcı ve zonklayıcı bir ağrıya neden olur. Enflamasyona bağlı ağrı daha hafif olma eğilimindedir ve gelip gidebilir.
Acı duyarlılığı: Enfekte olmuş bir diş sinirinin yaygın bir belirtisi, ısırma veya çiğneme sırasında keskin bir ağrı ve sıcağa ve soğuğa karşı aşırı hassasiyettir. Diş iltihabı da hassasiyete neden olabilir ancak genellikle daha az derecededir.
Yüz veya diş etlerinin şişmesi: Diş sinirinin enfeksiyonu yanakta, çene çevresinde veya etkilenen dişin yakınındaki diş eti boyunca gözle görülür bir şişmeye neden olabilir. Enflamasyona bağlı şişlik daha az görülür.
İrin akıntısı: Enfekte olmuş bir diş siniri durumunda, dişten veya çevre dokulardan irin aktığını fark edebilirsiniz. İrin akıntısı tipik olarak yalnızca iltihapla ilişkili değildir.
Ateş: Diş sinirinin ciddi bir bakteriyel enfeksiyonu bazen düşük dereceli ateşe neden olabilir. İltihap, ciddi bir enfeksiyon eşlik etmediği sürece genellikle ateşe yol açmaz.
Diş rengi değişikliği: Siniri enfekte olan bir dişte, içindeki pulpa öldüğünde koyu veya grimsi bir renk değişikliği gelişebilir. Diş renginin değişmesi genellikle iltihaplanmadan kaynaklanmaz.
Lenf düğümlerinin şişmesi: Bazı durumlarda, diş sinirinin bakteriyel bir enfeksiyonu, yakındaki lenf düğümlerinin (genellikle boyun boyunca veya çene çizgisinin altında bulunur) şişmesine ve hassaslaşmasına neden olabilir. Şişmiş lenf düğümleri iltihapla da ortaya çıkabilir, ancak daha az sıklıkla.
Bu semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız mümkün olan en kısa sürede bir diş hekimine görünmeniz önemlidir; çünkü hem sinir enfeksiyonu hem de şiddetli inflamasyonun çözülmesi ve komplikasyonları önlemek için uygun diş tedavisi gerekir. Diş hekimi sorunu doğru bir şekilde teşhis edebilecek ve uygun tedaviyi belirleyebilecektir. Diş sorunlarının kendi kendine teşhis edilmesi ve tedavisi riskli olabilir ve bundan kaçınılmalıdır.