|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | Çürükler
Sağlığı ve Hastalıkları

Adetiniz 6 haftadır gecikti, sorun ne olabilir?

Hamilelik adet gecikmesinin en olası nedenidir. Cinsel olarak aktifseniz, doğum kontrolü kullanıyor olsanız bile, bu olasılığı dışlamak için hamilelik testi yaptırmanız önemlidir.

Adet gecikmesinin diğer nedenleri katmak:

* Hormonal dengesizlikler: Polikistik over sendromu (PCOS) gibi bazı hormonal dengesizlikler, adet düzensizliğine veya adet gecikmesine neden olabilir.

* Stres: Şiddetli stres adet döngüsünü bozabilir ve adet gecikmesine neden olabilir.

* İlaçlar: Doğum kontrol hapları, antidepresanlar ve steroidler gibi bazı ilaçlar adet düzensizliğine veya adet gecikmesine neden olabilir.

* Kilo kaybı veya alımı: Önemli kilo kaybı veya alımı adet döngüsünü bozabilir ve adet gecikmesine neden olabilir.

* Tiroid sorunları: Hipotiroidizm gibi tiroid sorunları düzensiz adet dönemlerine veya adet gecikmesine neden olabilir.

* Menopoz: 45 yaşın üzerindeyseniz adetin doğal sonu olan menopoz yaşıyor olabilirsiniz.

6 hafta boyunca regl döneminiz geciktiyse, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir doktora görünmeniz önemlidir.

Regl döneminin kaçırılmasına ilişkin bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz:

* Hamilelik testi yapın. Cinsel olarak aktifseniz, adet gecikmenizin nedeninin hamileliği dışlamak önemlidir.

* Doktorunuzla konuşun. Hamileliği dışladıysanız ve hâlâ adetinizin geciktiğinden endişeleniyorsanız doktorunuzla konuşun. Adet gecikmenizin nedenini belirlemenize ve tedavi önermenize yardımcı olabilirler.

* Stresi azaltmaya çalışın. Stres adet döngüsünü bozabilir ve adet gecikmesine neden olabilir. Egzersiz, yoga veya meditasyon gibi hayatınızdaki stresi azaltmanın yollarını bulmaya çalışın.

* Sağlıklı bir diyet uygulayın. Sağlıklı bir diyet yemek adet döngünüzü düzenlemenize yardımcı olabilir. Bol miktarda meyve, sebze ve tam tahıl yediğinizden emin olun.

* Düzenli egzersiz yapın. Düzenli egzersiz adet döngünüzü düzenlemenize yardımcı olabilir. Haftanın çoğu gününde en az 30 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmaya çalışın.

Adet döneminin kaçırılmasından endişeleniyorsanız, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir doktora görünmeniz önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır