- Nüksetme: İlk tedavinin altta yatan rahatsızlığı düzeltmek için yeterli olmaması veya hastanın önerilen tedavi sonrası talimatlara (tutucu takmak gibi) uymaması nedeniyle boşluk yeniden açılmış olabilir.
- Yeni sayı :Diş çürüğü, diş eti hastalığı veya travma gibi yeni bir diş problemi nedeniyle boşluk yeniden açılmış olabilir.
2. Değerlendirme için bir ortodontisti ziyaret edin.
Ortodontist, boşluğun yeniden açılmasının nedenini belirlemek için hastanın dişlerini ve çenesini inceleyecek ve en iyi tedavi yöntemini önerecektir. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:
- Tutucu :Ortodontist, dişleri yerinde tutmak ve boşluğun yeniden açılmasını önlemek için tutucu takılmasını önerebilir.
- Ek ortodontik tedavi :Ortodontist, altta yatan bozukluğu düzeltmek ve boşluğu kapatmak için diş teli veya Invisalign gibi ek tedaviler önerebilir.
- Diğer tedaviler :Boşluk yeni bir diş probleminden kaynaklanıyorsa, ortodontist sorunu çözmek ve boşluğun yeniden açılmasını önlemek için dolgu, kaplama veya köprü gibi diğer tedavileri önerebilir.
3. İkinci bir görüş almayı düşünün.
- Hasta ortodontistin teşhisinden veya önerdiği tedaviden memnun değilse başka bir ortodonti uzmanından ikinci bir görüş almak isteyebilir.
4. Önerilen tedavi planını uygulayın.
- Hasta bir tedavi yöntemine karar verdikten sonra, mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için önerilen tedavi planını dikkatle takip etmelidir.
5. Gelecekteki sorunları önlemek için gerekli adımları atın.
- Gelecekteki boşlukların yeniden açılmasını önlemek için hasta, düzenli olarak dişlerini fırçalamak ve diş ipi kullanmak, şekerli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak gibi iyi ağız hijyeni uygulamalarına uymalıdır.
- Hasta ayrıca ağız sağlığını izlemek ve olası sorunları erken tespit etmek için ortodonti uzmanı veya diş hekimi ile düzenli kontrollere başvurmalıdır.