|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | pantolon askısı
Sağlığı ve Hastalıkları

Sünnet Derisi Bilmeniz Gerekenler

Sünnet derisi nedir?

Sünnet derisi penisin başını kaplayan bir deri kıvrımıdır. İki katmandan oluşur:sünnet derisi adı verilen iç katman ve dartos fasyası adı verilen dış katman. Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında penisin yağlanmasına yardımcı olan yağlı bir madde üreten yağ bezleri içerir.

Sünnet derisi gerekli mi?

Sünnet derisi yaşam için gerekli değildir ancak birçok fonksiyona hizmet eder.

- *Penisin hassas kısmı olan glans penisin tahriş ve yaralanmalardan korunmasına yardımcı olur.* Bunu penis başı ile kıyafet veya diğer nesneler arasında bir bariyer oluşturarak yapar. Sünnet derisi aynı zamanda vücudun en erojen bölgelerinden biridir ve her yaştan erkek için cinsel zevk ve fonksiyonda önemli bir rol oynar.

- *Sünnet derisi ayrıca penisin ucunda idrarın geçtiği açıklık olan üretradaki nemin korunmasına da yardımcı olur.*

- *Ayrıca cinsel uyarılma sırasında penisin sıcaklığının düzenlenmesine yardımcı olan ter bezleri ve kan damarları da içerir*

Sünnet derisine sahip olmanın riskleri nelerdir?

Sünnet derisi yaşam için gerekli olmasa da bazen sorunlara neden olabilir. Bu sorunlar şunları içerir:

- Fimozis:Sünnet derisinin çok sıkı olduğu ve glans penis üzerine geri çekilemediği bir durum. Bu idrara çıkmayı zorlaştırabilir ve ağrılı hale getirebilir. Fimozis ayrıca penis başının iltihaplanmasına ve enfeksiyonuna da yol açabilir.

- Paraphimosis:Sünnet derisinin geri çekildiği ve glans penisin üzerine geri çekilemediği bir durum. Bu, glans penisinin sıkışmasına ve şişmesine neden olabilir. Paraphimosis tıbbi bir acil durumdur ve acil tedavi gerektirir.

- Balanit:Penis başının iltihabı. Balanit, kötü hijyen, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve alerjiler gibi bir dizi faktörden kaynaklanabilir.

- Smegma:Sünnet derisinin altında biriken, peynir benzeri kokulu malzeme. Bu, özellikle bir erkeğin banyo yaparken veya duş alırken sünnet derisinin altındaki alanı düzenli olarak durulamaması durumunda meydana gelebilir.

- Enfeksiyonlar - Sünnet derisine sahip olmak, kişinin çeşitli enfeksiyonlara yakalanma olasılığını artırır

Sünnet derimi aldırmalı mıyım?

Sünnet yapılıp yapılmaması, yani sünnet derisinin ameliyatla alınması kişisel bir karardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]