1. Patojenleri Yakalamak:Bademcikler boğazın arka kısmında bulunur ve burada solunan hava ve yutulan yiyecekler için filtre görevi görürler. Ağız veya burun yoluyla vücuda giren bakterileri, virüsleri ve diğer yabancı parçacıkları yakalarlar.
2. Bademcikler, ağız ve boğaz yoluyla giren zararlı mikroorganizmaları yakalayıp yok etme konusunda uzmanlaşmış lenfatik dokular içerir.
3. Antikorların Üretilmesi:Bademcikler, antikor üretiminde rol oynayan lenfatik sistemin bir parçasıdır. Bu antikorlar vücudun karşılaştığı spesifik patojenleri nötralize etmeye ve ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
4. Bağışıklık Hücresi Üretimi:Bademcikler, istilacı patojenleri tanıma ve onlara saldırmada hayati bir rol oynayan lenfositler ve makrofajlar gibi bağışıklık hücreleri üretir.
5. Bağışıklık hafızasını teşvik etmek. Bademcikler, bağışıklık sisteminin patojenleri "hatırlamasına" yardımcı olur, böylece gelecekte tekrar karşılaşıldığında vücut onlara karşı hızlı ve etkili bir şekilde savunma kurabilir.
Genel olarak bademcikler, enfeksiyonları önleyerek ve çeşitli patojenlere karşı uzun süreli bağışıklık oluşturmaya yardımcı olarak vücudun bağışıklık sisteminde çok önemli bir rol oynar.