1. Kanama: Kontrol edilemeyen aşırı kanama, hızlı ve şiddetli kan kaybı olan kanamaya yol açabilir. Bu baş dönmesine, baş dönmesine ve bayılmaya neden olabilir. Aşırı durumlarda kanama hayatı tehdit edici olabilir.
2. Enfeksiyon: Ekstraksiyon bölgesi enfeksiyona duyarlı açık bir yaradır. Kanamanın devam etmesi halinde bakteriyel kontaminasyon ve sonrasında enfeksiyon riski artabilir. Enfeksiyon belirtileri arasında artan ağrı, şişlik ve ateş bulunur.
3. Kuru Soket: Bazı durumlarda aşırı kanama kuru soket adı verilen bir duruma yol açabilir. Bu, çekim bölgesinde oluşan kan pıhtısının yerinden çıkması veya çok erken erimesi, kemiğin ve altta yatan sinirlerin açığa çıkması durumunda meydana gelir. Kuru soket aşırı derecede ağrılı olabilir ve ek tedavi gerektirebilir.
4. Tıbbi Durumlar: Bazı durumlarda aşırı kanama, kanama bozukluğu, anemi veya kanın pıhtılaşmasını engelleyen bazı ilaçlar gibi altta yatan tıbbi bir durumun işareti olabilir. Diş hekimini veya tıp uzmanını herhangi bir tıbbi öykü veya alınan ilaçlar hakkında bilgilendirmek önemlidir.
5. Çevre Dokulara Verilen Hasar: Aşırı kanama diş eti, kemik ve sinirler dahil olmak üzere çevre dokulara zarar verebilir. Bu, iyileşme süresinin uzamasına ve ek rahatsızlıklara neden olabilir.
Diş çekimi sonrasında durmayan aşırı kanama yaşıyorsanız diş hekiminize başvurmanız veya en yakın acil servise başvurmanız çok önemlidir. Durumu değerlendirecek, kanamanın nedenini belirleyecek ve kanamayı kontrol altına almak ve daha fazla komplikasyonu önlemek için uygun tedaviyi uygulayacaklar.