1. Şiddetli çürük:Diş çürüğü, dolgu veya kaplamayla tamir edilemeyecek kadar ciddi olduğunda, enfeksiyonun diğer dişlere yayılmasını önlemek için çekim yapılması gerekebilir.
2. Periodontal hastalık:Bu, dişlerin gevşemesine ve düşmesine neden olabilen bir diş eti hastalığıdır. Ağır vakalarda çevredeki dişlere ve kemiğe daha fazla zarar gelmesini önlemek için diş çekimi gerekli olabilir.
3. Gömülü dişler:Dişin düzgün sürmemesi ve çenede sıkışması sonucu oluşur. Gömülü dişler ağrıya, çapraşıklığa ve enfeksiyona neden olabilir ve diğer dişlerin düzgün şekilde büyümesine yer açmak için çekilmeleri gerekebilir.
4. Enfeksiyon:Apse olarak da bilinen diş enfeksiyonu şiddetli ağrıya ve şişmeye neden olabilir. Enfeksiyon şiddetli ise enfeksiyonun vücudun diğer bölgelerine yayılmasını önlemek için dişin çekilmesi gerekebilir.
5. Kök kırıkları:Kök kırığı, dişin kökündeki çatlaktır. Kök kırıkları yüze alınan darbe gibi travmalardan ya da ciddi diş çürüklerinden kaynaklanabilir. Kök kırığı onarılamazsa dişin çekilmesi gerekebilir.
6. Ortodontik tedavi:Bazı durumlarda diş teli gibi ortodontik tedaviye yer açmak için diş çekimi gerekli olabilir. Bu genellikle gömülü dişler veya aşırı çapraşık dişler için yapılır.
7. Yirmilik dişlerin çekimi:Yirmilik dişler genellikle ergenlik çağının sonlarında veya yirmili yaşların başında çıkan son dişlerdir. Bazen etkilenebilirler veya ağrı, şişlik ve enfeksiyon gibi başka sorunlara neden olabilirler ve çıkarılmaları gerekebilir.
Diş çekilmeden önce diş hekimi kapsamlı bir muayene yapacak ve dişin ve çevresindeki kemiğin durumunu değerlendirmek için röntgen çekebilecektir. Çekimin risklerini ve faydalarını tartışacaklar ve bölgeyi uyuşturmak ve işlem sırasında ağrıyı en aza indirmek için lokal anestezi sağlayacaklar.