|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | Diş İşlemleri
Sağlığı ve Hastalıkları

Diş tedavisi nedir?

Diş tedavisi ağız sağlığını korumayı, iyileştirmeyi ve iyileştirmeyi amaçlayan çok çeşitli prosedürleri kapsar. Dişleri, diş etlerini ve ağızdaki ilgili yapıları etkileyen çeşitli durumların teşhisini, önlenmesini ve tedavisini içerir. İşte bazı yaygın diş tedavisi türleri:

1. Koruyucu Diş Hekimliği:

- Düzenli kontroller ve temizlik:Muayeneler, profesyonel temizlik ve florür tedavileri için diş hekimine rutin ziyaretler, çürüklerin ve diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilir.

2. Restoratif Diş Hekimliği:

- Dolgular:Çürümüş veya hasar görmüş dişler, amalgam veya kompozit reçine gibi malzemelerden yapılan diş dolguları kullanılarak onarılabilir.

- Kuronlar ve köprüler:Dişlerin ciddi şekilde hasar görmesi veya eksik olması durumunda, onların fonksiyonlarını ve görünümlerini yeniden sağlamak için kuronlar (kapaklar) veya köprüler kullanılabilir.

- Kök kanalları:Dişlerin kök kanallarındaki derin enfeksiyonlar, dişi kurtarmak için kanal tedavisi gerektirebilir.

3. Estetik Diş Hekimliği:

- Diş beyazlatma:Bu tedavi, dişlerin rengini iyileştirmek için beyazlatmayı içerir.

- Kaplamalar:Estetiği arttırmak için dişlerin ön yüzeylerine ince porselen veya kompozit kabuklar yapıştırılabilir.

- Diş yapıştırma:Dişlerdeki küçük kırılmalar veya çatlaklar kompozit reçine yapıştırma malzemesi kullanılarak onarılabilir.

4. Ortodonti:

- Diş telleri ve hizalayıcılar:Ortodontik tedavide, yanlış hizalanmış veya çarpık dişleri düzeltmek için geleneksel diş telleri veya şeffaf hizalayıcılar gibi cihazlar kullanılır.

5. Periodontoloji:

- Diş eti hastalığı tedavisi:Diş eti hastalığını yönetmek için diş taşı temizliği ve kök düzeltme, antibiyotikler ve gerekirse ameliyat dahil olmak üzere özel diş bakımı sağlanır.

6. Endodonti:

- Kanal tedavisi:Bu tedavi, pulpa ve kök kanal sistemindeki enfeksiyonları tedavi ederek ciddi şekilde hasar görmüş dişleri kurtarmaya odaklanır.

7. Ağız Cerrahisi:

- Yirmilik dişlerin çıkarılması:Gömülü veya problemli yirmilik dişlerin cerrahi olarak çıkarılması gerekebilir.

- Diş implantları:Diş implantları, cerrahi olarak yapay diş köklerinin yerleştirilmesi ve protez dişlerin eklenmesiyle eksik dişlerin yerine konulması için kullanılır.

8. Çocuk Diş Hekimliği:

- Çocuklar için diş bakımı:Koruyucu önlemler ve tedaviler de dahil olmak üzere çocukların ve ergenlerin ağız sağlığının korunmasına odaklanan özel bakım.

9. Temporomandibular Eklem (TME) Tedavisi:

- Terapiler, splintler ve gerekirse ameliyat dahil olmak üzere çene eklemindeki ağrı ve fonksiyon bozukluğunun yönetimi.

10. Acil Diş Bakımı:

- Şiddetli diş ağrıları, kırık dişler veya ağız yaralanmaları gibi acil diş problemlerinin tedavisi.

Bireysel ağız sağlığı ihtiyaçlarınıza ve endişelerinize göre en uygun tedavi seçeneklerini belirlemek için düzenli olarak diş hekiminize danışmanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır