Karar verirken göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler şunlardır:
1. Kalıcı Dişler:Çocukların çoğunda, üçüncü azı dişleri (yirmi yaş dişleri) hariç tüm daimi dişleri 13 yaşına kadar çıkar. Düzenli bir diş hekimi, gerekirse dolgu, kaplama ve kök kanalları gibi tedaviler de dahil olmak üzere kalıcı dişlerin diş bakımını gerçekleştirebilecek donanıma sahiptir.
2. Diş Gelişimi:Ergenlik döneminde çocuğunuzun çene ve yüz yapısı daha gelişmiş olur ve ağız sağlığı ihtiyaçları yetişkinlerinkine daha benzer hale gelebilir. Düzenli bir diş hekimi, ergenlerin ve yetişkinlerin, büyüme ve gelişmeyle ilgili spesifik endişeler de dahil olmak üzere, diş hekimliği ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitilir.
3. Tedavinin Karmaşıklığı:Çocuğunuzun diş teli, gömülü diş veya diğer özel tedaviler gibi karmaşık diş sorunları varsa, bu tür durumların tedavisinde uzmanlığa sahip bir pediatrik diş hekimiyle birlikte kalmak faydalı olabilir.
4. Konfor Düzeyi:Bazı çocuklar, özellikle uzun süredir devam eden bir ilişki kurdukları ve uygulama konusunda kendilerini rahat hissettikleri takdirde, pediatrik diş hekimleriyle devam etme konusunda kendilerini daha rahat hissedebilirler.
5. Sigorta Kapsamı:Pediatrik ve düzenli diş hekimliği için herhangi bir yaş sınırlaması veya özel kapsam kuralları olup olmadığını öğrenmek için diş sigortası sağlayıcınıza danışın.
6. Diş Hekiminin Önerisi:Çocuk diş hekiminiz, çocuğunuzun geçiş dönemi için en iyi zaman konusunda rehberlik sağlayabilir ve çocuğunuzun ağız sağlığı durumuna ilişkin değerlendirmesine dayanarak öneride bulunabilir.
Nihai kararı vermeden önce hem çocuk diş hekimine hem de düzenli diş hekimine danışmak her zaman iyi bir fikirdir. Çocuğunuzun ağız sağlığını değerlendirebilir ve geçişin ne zaman uygun olduğu konusunda profesyonel tavsiyelerde bulunabilirler.