1. Diş Çapraşıklığının Önlenmesi: Çocuğun ağzının tüm daimi dişleri barındıramayacak kadar küçük olduğu durumlarda, çıkacak daimi dişlere yer açmak için süt dişlerinin çekilmesi gerekebilir.
2. Ciddi Çürüme: Süt dişlerinde çok fazla çürük veya basit dolgularla tedavi edilemeyecek çürükler varsa, çürüğün daha fazla yayılmasını önlemek için çekilmeleri gerekebilir.
3. Rezorpsiyon Sorunları: Bazı durumlarda süt dişleri doğal olarak gevşemeyebilir veya kalıcı dişlere yer açmak için "dökülmeyebilir". Bu gibi durumlarda daimi dişlerin doğru şekilde gelmesine yardımcı olmak için çekim yapılması gerekebilir.
4. Enfeksiyon: Süt dişi enfekte olursa veya apse gelişirse enfeksiyonun daha fazla yayılmasını ve olası komplikasyonları önlemek için dişin çekilmesi gerekebilir.
5. Aşırı Tutulan Dişler: Bazen süt dişi, daimi diş çıkmaya başladıktan uzun bir süre sonra da sağlam bir şekilde köklü kalarak daimi dişin normal şekilde sürmesini engelleyebilir. Bu gibi durumlarda diş çekimi önerilebilir.
6. Yaralanmalar: Kazalar veya travmalar süt dişlerinde tamir edilemeyecek hasarlara neden olabilir ve çekimi gerektirebilir.
7. Diş Anormallikleri: Bazı gömülü veya bozuk şekilli dişler gibi bazı nadir durumlar da süt dişlerinin çekilmesini gerektirebilir.
Süt dişlerinin çekimi kararının hafife alınmaması gerektiğini unutmamak önemlidir. Diş hekimleri ve pediatrik diş hekimleri her vakayı dikkatle değerlendirir ve yalnızca gerektiğinde çekim yapılmasını önerir. Ebeveynler ve veliler, diş çekiminin ardındaki nedenler, prosedür ve gerekli olası takip bakımı hakkında diş hekimleri ile kapsamlı bir görüşme yapmalıdır.